Vegetarpizza


½ portion pizzadej
2-4 spsk. tomatsauce
1 gulerod
½ persillerod
1 lille zucchini
½ fennikel
1 lille stilk bladselleri
1 lille rødløg
1 lille fed hvidløg
3-4 champignoner
2 små tomater
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. vineddike
Fint havsalt
Peber
1 nip tørret chili
Oreganokviste
150 g bøffelmælksmozzarella
Jomfruolivenolie
Parmesan

Rul dejen tyndt ud, og læg den på en bageplade med bagepapir eller bare på bagepapir, hvis du bruger bagesten.

Fordel et tyndt lag tomatsauce over den med bagsiden af en ske. Undgå at smøre tomatsauce på de yderste 2-3 cm af pizzaen.

Skyl alle grøntsager, gør dem i stand efter behov, og snit dem i ultratynde spåner/strimler. Brug evt. en kartoffelskræller eller ostehøvl til gulerod, persillerod og zucchini. Resten snittes tyndt med kniv. Kom alle grøntsager (inkl. hvidløg) i en skål, og hæld olie og eddike over dem. Krydr med salt, peber og knust chili, og vend det hele godt rundt, som var det en salat. Bred denne ’salat’ ud over pizzaen, men undgå at lægge fyld på de yderste centimeter af pizzaen.

Smuldr eller grofthak mozzarellaen, og fordel den og rosmarin over pizzaen med grøntsagerne. Bag pizzaen – se boks. Riv parmesan henover den færdige pizza.

Tip: Brug den lyse del af bladsellerien, den er finere end den mørkegrønne del (den kan gå i en suppe en anden god gang!). De små tomater skal selvfølgelig være modne og champignonerne friske, ikke fra glas.
__________

Følg gastro på twitter »
Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: Sådan laver du den perfekte pizzadej
SE OGSÅ: 6 retter der smager af Provence