Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

10 bøger til din ønskeseddel

10 bøger til din ønskeseddel

Juletid er læsetid, hvad end du er til krimi, livsstil eller den store roman. Læs med her og bliv inspireret.

Tekstbillede_euroman_614x500_1.jpg

A. Matthesen - Livsstil er en livsstil

Din ultimative guide til selveste lykken.

Åh nej! – tænker du måske. Endnu en af disse frygtelige selvhjælpsbøger skrevet af endnu en af de mange selvudnævnte profeter, der oversvømmer boghandlere, tv og internettet med deres helt unikke og personlige bud på, hvordan man opnår lykke, en sund krop, det perfekte parforhold eller økonomisk uafhængighed. Denne bog er dog anderledes. Den er skrevet af en af vor tids største og mest indflydelsesrige personligheder. En livsstilsekspert, der har formået at gøre sin hobby til en blomstrende forretning og forvandle selve livet til sin legeplads.

Hvis du mod forventning ikke finder inspirationen og modet til at ændre dit liv i denne bog, er det nok temmelig sikkert, at du ikke vil finde det nogen steder.

Kasper Hjulmand - Fodbolddrømmer

Parken sommeren 2021. Christian Eriksen ligger bevidstløs i græsset. Kasper Hjulmand og hans hold tager aktion, viser handling og tager ansvar. En bedrift der bliver hyldet verden over.

I Fodbolddrømmer kommer du helt tæt på Kasper Hjulmand, som netop er kåret som Årets leder.

Bogen beskriver forløbet op til Kasper Hjulmands ansættelse som landstræner i 2019; Hans idéer om et landshold, der på banen skal spejle dansk identitet og danske værdier. Han drømmer om et folkeligt, dansk landshold - og det bliver tydeligt, at han bærer sin rolle som landstræner med stort ansvar, stor tro på sit holds styrker og dybe idéer om det smukke spil. Bogen vandt i 2020 prisen som Årets sportsbog.

Jim – Fra cokepusher til undercover i Nordkorea

Du kender Jim som den falske forretningsmand Mr. James, som infiltrerer Nordkoreas lukkede regime i dokumentarfilmen Muldvarpen – Undercover i Nordkorea.

Men tro det eller ej, så er der meget mere at fortælle om den karismatiske mand. Læs om Jims turbulente barndom på kostskole, børnehjem og plejefamilie. Tiden i fremmedlegionen som faldskærmssoldat. Om at være leverandør af narko til den københavnske jetset i 90’erne og 00’erne for til sidst at ende i fængsel. Og om at møde en kvinde, som forandrer alt.

Anders Lund Madsen og Michael Palmgren: Planternes Manifest

Vi er intet uden planterne. De er alt uden os! Vi går forbi dem dagligt, stikker vores næste i dem, prøver henholdsvis at holde liv i dem eller udrydde dem, spiser dem levende eller døde. Men er vi i virkeligheden klar over, hvad de er for nogle væsener, planterne?

Historisk har planterne stået i skyggen af dyreriget, men nu giver Anders Lund Madsen og professor i plantefysiologi Michael Palmgren dem den oprejsning og det forsvar, de fortjener!

Du vil aldrig se på planter på samme måde efter at have læst Planternes manifest, og du vil uden tvivl kunne starte en spændende samtale over julebordet, når rødkålen og brunkartoflerne serveres.

Anders Haahr Rasmussen: Al den vrede

Det er 2018. Anders Haahr Rasmussen sidder klar i kommentatorboksen til finalen i årets sidste Grand Slam-turnering. Kampen mellem Serena Williams og Naomi Osaka skulle være et generationsmøde mellem et etableret tennisikon og aspiranten, der muligvis var klar til at bære fanen videre. Men kampen forvandler sig til noget helt andet; en skandale af sportshistoriske dimensioner om køn, race, sexisme og privilegier.

Al den vrede dykker Anders Haahr Rasmussen ned i nuancerne af den konflikt, der blev gjort tydelig under Grand Slam-Turneringen, og han har skrevet en bog, der bør læses af alle, som ønsker at forstå tennis, USA og diskriminationens væsen.Tekstbillede_euroman_614x500_2.jpg

Christian Jungersen: Du Kan Alt

Du kender Christian Jungersen for bestsellerromanerne Undtagelsen og Du forsvinder.

Nu er han tilbage med en hæsblæsende tour de force af en samtidsroman om livet efter midtvejskrisen. Du kan alt er en historie om at genfinde sig selv. Som menneske, mand, far, ven, elsker, chef, terapeut og guru. Igennem ti år følger vi Per, hvis liv tager en drejning, da hans søn flytter hjemmefra og hans kone vil skilles. Per må derfor tage sin skæbne i egne hænder, og det fører ham på en rejse fra den danske kolonihaveforening til et indisk retreat og den iranske revolution. Snyd ikke dig selv for en komisk, skarp og indsigtsfuld læseoplevelse.

John le Carré: Sølvblik

Sølvblik er den store krimimester John le Carrés sidste værk. En spiddende spionroman om mødet mellem uskyld og erfaring, samfundspligt og personlig moral.

En formidabel og fængslende roman, som har alt det, der kendetegner en le Carré-roman, skrev pressen blandt andet. Sølvblik er et perfekt punktum for et stort forfatterskab og kan læses både som en afslutning og en introduktion til John le Carrés medrivende romaner.

Kristian Ditlev Jensen: Bar

Er du den, der tager snapsen med til julefrokosten? Eller den, der trofast følger trop, når der bliver skålet? Thomas Vinterbergs Druk gav et nuanceret blik på Danmarks drukkultur, og med filmens succes blev det tydeligt, at mange kunne genkende dens konflikt både i deres omgangskreds og dem selv.

Danmarks had-kærligheds-forhold til alkohol bliver undersøgt nærmere i bogen Bar, hvor Kristian Ditlev Jensen skriver sin personlige fortælling om, hvilken rolle alkohol har spillet i hans liv. Det er en fortælling om at blive forført af alkohol, værtshuse og franske vindistrikter. Om det sociale pres for at drikke – uden at drikke for meget. Og om pludselig at have brug for alkoholen for at kunne komme igennem dagen. 

Mikkel Braginsky: Hankøn

Du kender Mikkel Braginsky som vært i den succesfulde podcast af sammen navn, nemlig HANKØN, hvor han gennem personlige samtaler med kendte mænd forsøger at finde svaret på manden af i dag. I bogen bliver du præsenteret for fire værdier, der gør dig klogere på dit ansvar, formål, behov og sårbarhed – og udfordringer i livet, så som skilsmisser, livskriser og identitetsdannelse, bliver både udfoldet og diskuteret.

Hvis du selv oplever, at det kan være udfordrende at formulere et ærligt svar, når du bliver spurgt, hvordan du har det, så præsenterer Mikkel Braginsky i Hankøn et sprog, der giver dig bedre kontakt til dem omkring dig – men også til dig selv.

Ken Follett: Aldrig

Magt, kærlighed og en verden på katastrofekurs. Ken Follett er manden bag store historiske romaner som Jordens søjler og Aftentid og morgengry. Nu er han aktuel med en intens og medrivende spændingsroman, som foregår i nutiden.

Aldrig er en nervepirrende fortælling om alt det, der aldrig må ske, og læseren tages med på en intens rejse fra den yderste ørken til de inderste magtcirkler i Washington og Beijing.