Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det her outdoor-paradis i Alperne er oplagt til børn

Foto: Christoph Johann

Det her outdoor-paradis i Alperne er oplagt til børn

Drømmer du at tage familien med på aktiv ferie i skønne naturomgivelser, hvor der er mulighed for både at cykle, vandre og spise god mad?

Det er der god mulighed for i den østrigske, naturskønne region, Zillertal, hvor bjergene inviterer til sjov og bevægelse, og hvor der er outdoor-aktiviterer for både store og små. Regionen Zillertal i Østrig er den oplagte destination til kør-selv-ferien.

I kort afstand fra Danmark, kun 11 timers køretur fra grænsen, ligger dette lille paradis - og populære rejsemål - med vandfald, uberørte skovsøer og smukke bjerge med mere end tre kilometers højde, hvor hele familien kan boltre sig i aktiviteter, mærke roen og samværet i naturen.

I Zillertals bjergrige terræn kan I vandre fra maj til oktober langs smukke, markerede ruter, som findes i forskellige sværhedsgrader – nogle er helt specielt indrettede til børn. Tag en endagstur med ungerne, nyd frokosten i en lokal bjerghytte, pluk en bjergblomst og hold øjnene på stierne og tanke på nuet.

Familienwandern-im-Zillertal_Zillertaltourismus_Andre-Schoenherr-Zillertalmagazin-.jpgFoto: © Zillertal Tourismus/ Andre Schönherr

I kan også tage en cykeltur i den friske bjergluft gennem det højalpine terræn eller langs den 47 kilometer lange, smukke dal i området, hvor lægeurter, alpeblomster og smagfulde krydderurter vokser i vejkanten, og hvor der løber masser af smeltevand ned i Ziller-floden, der slynger sig langs dalen.

Hvis I er heldige, kan det være, I kan spotte noget af Zillertals rige dyreliv på jeres outdoor adventure, måske ungerne kan få øje på en stenbuk, et murmeldyr eller en rovfugl, som svæver lydløst over naturlandskabet?

Hyggelig familiemiddag i alperne

Efter en lang dag med outdoor-oplevelser i kroppen, kan I som familie tage på mini-gourmet-middag og smage på de lokalt fremstillede delikatesser, som Zillertal også har at byde på.

3 familieoplevelser i Zillertal

  1.     Tag en vandretur
    I Zillertal findes særligt familievenlige vandreruter (de såkaldte ’Naturlehrpfade’ eller ’Erlebniswanderwege’). Mange af vandrestierne er egnede til buggies og klapvogne.
  2.     Stå på ski
    Zillertal er Østrigs eneste helårs-skiområde, og her findes nogle af de bedste bjerge at stå – eller kælke nedad – både for store og små.
  3.     Oplev eventyrlegepladserne
    Et hit blandt familiens yngste er ofte områdets aktivitetsparker som ’Erlebnisberg Spieljoch’ og ’Fichtenschloss’ med reb- og klatrebane, hængebro, klippeklatring og guldgravereventyr.

200525_ZILL_Logo_RoterBalken.jpg

INFO & BOOKINGER
ZILLERTAL TOURISMUS
Tlf. +43 (0) 52 88/87 187
E-mail: info@zillertal.at
www.zillertal.at/en