Forebyg mod prostatakræft
Foto: Colourbox

Forebyg mod prostatakræft

Forebyg mod prostatakræft med flere udløsninger

Og det er ligegyldigt, om det er som følge af onani, sex eller i søvne.

Omkring 4.365 danske mænd får hvert eneste år konstateret prostatakræft, og cirka 1.179 mænd dør hvert år på grund af denne kræftform, som er den mest almindelige blandt mænd.

Årsagerne til, at man får prostatakræft er uklare, men det er sjældent, at mænd under 50 år får konstateret det.

Samtidigt er det ofte mænd, der lever en typisk ‘vestlig’ livsstil, som får det, men det er igen stadig usikkert hvilke komponenter i livsstilen, der spiller den afgørende rolle. 

Men nu er der flere og flere studier, der kan konstatere, at man kan forebygge mod prostatakræft ved at få udløsning oftere - og det er uanset, om du onanerer, har det under sex eller får det i søvne. 

Senest i 2016 havde et studie, udgivet i tidsskriftet European Urology, undersøgt sammenhængen mellem udløsninger og prostatakræft på 32.000 mænd fra 1992 til 2010.

Her fandt de ud af, at de mænd, der havde udløsninger mindst 21 gange om måneden, mens de befandt sig i sine 20'ere, havde 19 procent lavere risiko for at udvikle prostatakræft, end de mænd, der kun fik udløsning syv gange om måneden eller mindre. 

Ligeledes viste studiet også, at risikoen for at prostatakræft formindskes med 22 procent, hvis man får hyppig udløsning, når man har passeret de 40 år.

Der er dog ikke noget konkret tal for, hvor ofte man helt præcist skal få udløsning for at formindske risikoen. Et studie fra 2003 har dog kunne påvise, at hvis man fik udløsning fem til syv gange om ugen, så reducerede man risikoen for at få prostatakræft med 36 procent.

Selvom resultaterne i forskningen i prostatakræft har været konsistente, så er der dog stadig uenighed, om hvorfor udløsninger reducerer risikoen for at få prostatakræft.

En af forskerne bag studiet fra 2016 hedder Jennifer Rider og er fra Harvard T.H. Chan School of Public Health. Hun forklarer til Reuters, at en mulig årsag til at de mænd, der ikke så ofte får udløsning, har større risiko for at få prostatakræft er, at de i forvejen oftere har dårligere helbred, end de der hyppigt får udløsning.

Læs mere om prostatakræft hos Kræftens Bekæmpelse her.

LÆS OGSÅ: Indkomst, penislængde og IQ: Hvordan klarer du dig i forhold til den gennemsnitlige danske mand? 

LÆS OGSÅ: Flot animationsfilm får dig til at miste lysten til cola

LÆS OGSÅ:  Dette website vil gøre dig bedre til at tilfredsstille kvinder i sengen