scroll-down

Her er de bedste specialiserede cykelbutikker

En håndfuld hyperspecialiserede cykelbutikker er poppet op rundt i landet og servicerer den voksende sværm af cykelryttere på alle niveauer. Folkene bag kan deres kram, og missionen handler om meget mere end lappegrej og frempinde, fortæller de på: Cykelmotionisternes brune værtshuse.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: PR
Livsstil Euroman

ARGON 18 LAB & STORE

Cykelmærket Argon 18 er canadisk af oprindelse, men det europæiske hovedkvarter ligger langt ude på landet ved Lynge i Nordsjælland. Butikken er indrettet af den lovpriste designer Johannes Torpe, der også stod bag den hedengangne natklub NASA, og man fornemmer de futuristiske linjer i arkitekturen.

I den designprisvindende butik bliver der samlet cykler til hele Nordeuropa, og priserne på cyklerne begynder på den hampre side af 20.000. Men folkene bag insisterer alligevel på at dyrke cykling som en arbejderklassesport, fortæller Jacob Ørholm, global brand manager hos Argon 18.

Han pointerer, at cykelkulturen er grundlagt på nogle ædle dyder, som han og de andre Argon-folk gerne vil animere og holde i hævd. Også selv om Argon 18 Lab & Store ligner et rumskib. Til gengæld er der uden for – på butikkens rigelige udendørsarealer – plads til mangt og meget.

”Vi prøver at forherlige pausen; der skal være plads til at kunne hænge ud og vaske sin cykel,” siger Ørholm. ”Det er motionisternes brune værtshus, ikke?”

Vassingerødvej 147, 3540 Lynge.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her