Eastern Columbia Building Johnny Depp for sale

Luksuriøs art deco i L.A.

Johnny Depp sætter meget Johnny Depp'sk luksuslejlighed til salg

Fem etager. 1000 kvadratmeter. 86 millioner.

Johnny Depp er i sælgerhumør. For et par måneder siden satte han sit hus i Sydfrankrig til salg. Og nu er turen så kommet til hans lejlighed i Los Angeles.

Men det er selvfølgelig også dyrt at blive skilt

Lejligheden er sat til salg for 86 millioner kroner, og luksussen er derefter. Beliggende øverst oppe på den restaurerede turkisblå art deco-perle Eastern Columbia har penthouseboligen egen swimming pool og en fantastisk udsigt fra sin position i Downtown L.A. ud over den endeløse millionby.

Eastern Columbia-bygningen stod færdig i 1930 og var dengang med sit klokketårn byens højeste bygning. Den tjente som hovedsæde og butikslokaler for firmaerne Eastern og Columbia, der henholdsvis handlede med tøj og møbler.

Sidenhen forfaldt den 80 meter høje bygning, inden den i 2005 blev sat i stand for en lille halv milliard og indrettet til 147 luksusboliger.

Depp anskaffede sig sin lejlighed i bygningen i 2008, eller sine lejligheder kunne man snarere sige. Den over 1000 kvadratmeter store bolig er nemlig sat sammen af fem lejligheder efter stjernens instruktioner.

Ud over sammenlægningen har han angiveligt ønsket at respektere 1930’er-arkitekturen og ikke revet nogen vægge ned eller på anden måde ændret på rummenes oprindelige struktur. Til gengæld har han givet den fuld gas med indretningen.

Skuespilleren, der er kendt for sin forkærlighed for skæve karakterer, ekspressive roller, farvestrålende kostumer og vilde sminkeeffekter, har nemlig ladet en total stilforvirring råde:

Tunge gardiner, streetart malet direkte på væggene, franske shabby chic slagterskilte og empiremøbler blander sig med stiltræk fra 1930’erne og moderne rustfrit stål i et orgie af pynt og farver.

Det står en eventuel køber frit for at genetablere de gamle lejligheder, men det fremgår ikke, om man kommer til at overtage et egentligt Johnny Depp-museum, eller om boligen er til salg umøbleret.