Mænd overspiser
Foto: Getty Images

Mænd overspiser

Svælg dig i mad: Mænd overspiser for at virke macho

Og kvinderne gør det stik modsatte.

Tavlerne over fastfood-disken lyser med forskellige fedtede valgmuligheder. Skal du have fritter, en cheeseburger, en stor cola, eller måske det hele på en gang?

Du står i fastfood-køen, og din mave fortæller dig, at du egentlig sagtens kan nøjes med en enkelt burger af slagsen. Men så bliver det din vens tur til at bestille før dig. Og han virker sulten. Meget sulten.

Fire cheeseburgers, to gange fritter, tre poser chili cheese tops og så den største cola på kortet. Bum. Pludselig virker tanken om en enkelt burger en anelse vattet, så da det bliver din tur, bestiller du naturligvis også lidt ekstra. 

Mænd overspiser nemlig i selskab med andre for at udstråle styrke og virilitet. Det forklarer Kevin Kniffin, PhD, som har undersøgt fænomenet i Food & Brand Lab hos Cornell University

Kniffin havde designet undersøgelsen sådan, at to grupper fik stillet store mængder af friturestegte kyllingevinger foran sig. Forskellen var bare, at den ene gruppe havde et heppekor på sidelinjen, og det faktum gjorde, at den gruppe spiste 4 gange så meget som normalt. Eller det gjorde mændene i hvert fald.

Kvinderne spiste nemlig mindre da der blev heppet løs, i modsætning til dem der kunne spise i fred.

Så nu hvor det er højsæson for sociale sammenkomster og mad i stakkevis, skal du måske tænke dig om en ekstra gang, før du rammer buffeten.

Der er trods alt andre måder maskulinitet kan udtrykkes, end at vise kollegaerne hvor mange forskellige typer af gris, man kan indtage. 

LÆS OGSÅ: Endnu en af de store er gået bort: Skaberen af Big Mac er død

LÆS OGSÅ: 9 velsmagende juleøl under 30 kroner

LÆS OGSÅ: Se hvad der sker hvis du drikker cola i en måned