Nu kan du snart leve evigt på nettet

Nu kan du snart leve evigt på nettet

Kunne du tænke dig at give dine gode røverhistorier videre til dine tiptipoldebørn lang tid efter dine jordiske rester er begravet? Om få år kan det faktisk blive en reel mulighed, skriver Fast Company. En nystartet amerikansk virksomhed er nemlig ved at udvikle teknologien, så det bliver muligt at skabe en digital udgave af dig selv, som kan leve evigt. Og som dine efterladte kan tale med.  

På deres hjemmeside skriver firmaet selv om programmet:

”Den genererer et virtuelt dig, en avatar, der imiterer din personlighed, og som kan give information og rådgivning til dine familiemedlemmer og venner. Og som de kan interagere med, når du er væk. Det er ligesom en Skype-chat fra fortiden.”

Eterni.mes grundlægger Marius Ursache fortæller i interview, at han længe har gået med idéen, og at han har hentet inspiration i diverse tv-serier og film som fx den aktuelle film ’Her’.

Her kan du se traileren.

"Det hele tog form, da jeg indså, at det rent faktisk vil være til gavn for mennesker - ud over det indlysende cool sci-fi-effekt. Det er en stor drøm for os, at vi kan bevare en del af os selv ud efter døden, og at en dag vil gøre det muligt at bevare hele generationers viden.”

Hvis alt går efter planen, vil de begynde at samle information om de frivillige brugere ved at få adgang til både online-kontoer og gennem direkte samtaler med folk.

Teknologien virker formentlig foruroligende på de fleste, men efter få dage har 3.000 allerede meldt sig som testpersoner. Der er dog noget tid endnu, inden robotter kan give evigt liv. Idemagerne bag skal også først nu til at søge midler. Men de regner med at have noget klar i 2015.
 
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Teknologi og Sociale medier