13 stærke beviser på at bomberjakken vil dominere foråret

Den første pilotjakke under navnet MA-1, opkaldt af den amerikanske hær, kom på gaden i USA i miden af 1950’erne og blev grundstenen for det, vi i dag kender som bomberjakken. Her mere end et halvårhundrede senere er jakken stadig lige aktuel.

Siden begyndelsen er bomberjakken blevet et ikon i herregarderoben, og den er en af de mest populære jakkemodeller overhovedet. Populariteten er dog gået op og ned gennem årene, men efterspørgslen har været markant stigende siden 2014.

En af de ældste producenter af bomberjakken Alpha Industries kunne i 2015 fremvise en omsætningsstigning på 30 procent. Salget af deres klassiske MA-1 jakke blev samtidigt fordoblet.  

Direktionen i virksomheden mente, at en af årsagerne til den markante fremgang skulle findes i, at Kanye West valgte at købe 100 af deres bomberjakker til sin Yeezus tour og derefter påsyede sine egne logoer og patches. Sammen med flere popkulturelle fænomener har hr. West været med til at brede bomberjakkerne ud til mange forskellige segmenter. 

Til dette forår skal man ikke gå mange meter på gaden for at spotte en mand eller kvinde iført bomberjakken. Og designerne er stadig glade for den. De har kastet sig over den i alle tænkelige udgaver: lang, foret eller ekstra kort. 

Euroman.dk har her samlet 13 udgaver af den populære jakke.

 

Wood Wood Calev jacket til 1.800 kr. Nosomnia Non parallel neoprene jacket til 2.600 kr.Alpa Industries MA-1 Flight Jacket til 953 kr. COS Rib Detail Zip-Up Jacket til 1.100 kr. 

Han Kjøbenhavn Air Jacket til 2.000 kr. A.P.C. MA-1 Bomber til 2.455 kr. Undecorated Man Woven Flight Jacket til 5.172 kr. Aimé Leon Dore Elongated bomber til 2.900 kr. Zara Bomber til 649 kr. Native North Nanotech Bomber til 1.400 kr. Acne Studios Musik til 3.295 kr. H&M Pilotjakke i satin til 399 kr. Tonsure Bomber til ca. 3.600 kr. (kommer i webshoppen meget snart)

LÆS OGSÅ: 12 ting til din garderobe der holder hele livet

LÆS OGSÅ: Styr på moden: 8 ting du kan genbruge fra sidste forår

LÆS OGSÅ: Klæd dig på til foråret: 21 jakker til varmere tider

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode