Adidas lancerer sneaker-klassiker fra arkivet
En adidas-reklame for LA Trainer forklarer fordelene ved pind-systemet.

Adidas lancerer sneaker-klassiker fra arkivet

Er der noget, vi elsker, er det sneakers. Og gerne fra adidas, hvis sneaker-arkiv trumfer alle andres.

Heldigvis hiver adidas fra tid til anden ikoniske sneakers frem fra arkiverne, som de har gjort det med Stan Smith for bare at nævne en enkelt af de sko, der har domineret de seneste sæsoner.

adidas har ganske vist tidligere forsøgt sig med genudgivelser af den ikoniske LATrainer OG iklædt et mere moderne tvist. Både hvad angår farvevalget og materialerne.

Men til 2016-sæsonen er man søgt tilbage mod originalen, der blev produceret til OL i Los Angeles i 1984. Og intet slår originalen, der er blevet et retro-ikon, som også har givet inspiration til andre adidas-klassiere som Grand Slam og Keglar.  

Foruden det cool design udmærkede LA Trainer sig nemlig allerede ved lanceringen i 1984 med det såkaldte 'Vario Shock Absorption System', som det hedder det på adidas-sprog.

Systemet giver brugeren mulighed for at justere absorberingsniveauet i skoen via et pind-system i mellemsålen. Ved at udtage eller skifte pinde, der har forskellige hårdhed, kan man gøre skoen mere eller mindre stødabsorberende.

Til relanceringen af 2016-udgaven medfølger en plasticnøgle, der gør muligt udskifte pindene efter behov - en feature der ikke har været mulig på de tidligere genoptryk af LA Traineren de senere år.

Letvægtsløbeskoen, der oprindeligt blev fremstillet i en kombination af nylon mesh og suede læder, er en designklassiker, og derfor er det glædeligt, at adidas igen har fundet skitserne frem til den marineblå-version med sølvstriber, der stort set er identisk med førsteudgaven. Et reissue af en sko fra de gode, gamle dage.   

Skoen koster 900,- og kan blandt andet fås hos Le Fix i Kronprinsensgade og i deres webshop og i adidas' egen butik ved Illum på Strøget.

adidas-reklame for L.A. Trainer.

LÆS OGSÅ: Danske brands kombinerer street- og sportswear i ny kollektion

LÆS OGSÅ: Modeposten: Supreme i nyt collab og friske forårsfornemmelser

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens 3 gode råd til sportstøj  

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode