Bedst klædte mænd
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Danmarks bedst klædte mænd: Nummer 2: Brian Holm

Der er mode, og der er stil. Euroman forsøger hver måned at inspirere læserne inden for begge områder i vores modeserier, og i måden vi klæder vores mange portrætpersoner på. En gang om året lader vi 10 nøje udvalgte mænd inspirere med deres helt egen stil. Der er ikke et facit for god smag. Der er heldigvis mange.

Brian Holm, 56 år, cykellegende og sportsdirektør

Hvilken ting i din garderobe bruger du mest?

"Mine ørkenstøvler. De er afslappede og slidstærke. De er ikke specielt moderne, selv om de har haft nogle opblomstringer fra tid til anden. Det er nogle af de mest producerede sko i verden – blandt andet fordi engelske skolebørn går i dem. Jeg føler mig altid velklædt med dem, og de larmer ikke specielt meget."

Har du en ting i din garderobe med en sjov historie?

"Jeg fik en nøglekæde i sølv af Sir Paul Smith i julegave. Han havde fået den lavet hos sin personlige sølvsmed i Firenze, og så sendte han den til mig. Den kæde betyder meget for mig, og jeg er varsom med at bruge den. Det er kun i helt særlige anledninger, jeg tager den på. Jeg er simpelthen så bange for, at den skal blive væk."

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

"Flere loafers. Jeg tænker altid over, hvor jeg skal hen, når jeg tager fodtøj på. Det er en gammel Amager-skade, at jeg tænker over flugtsikre sko. Men nu er jeg blevet så gammel, at jeg burde bruge loafers – sådan den gode klassiske, engelske udgave – frem for sneakers."

F1000024 1.jpg

Hvilken tendens håber du, aldrig kommer igen?

"Jeg har altid haft det svært med mænd i basketstøvler. Jeg har det lige så stramt med mænd, der har deres hår i en knold på toppen af hovedet. Det kan man have, hvis man er sumobryder eller kinesisk mester i cykling, men ellers ikke. Og så bryder jeg mig ikke om mænd med ring på tommelfingeren. Sjovt nok er det samme type, der har alle tre ting på én gang. Det kan jeg godt undvære."

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

"Det er til bryllupper. Jeg kan godt lide det, når man virkeligt gør noget ud af sin påklædning, fordi der er en festlig anledning. Når skjorten er kommet fra renseriet, strømperne er afstemte, og skoene spiller. Men ellers er det egentlig en lørdag formiddag, hvor jeg kan være helt afslappet i jeans, loafers og en skjorte med button-down. Det føler jeg mig velklædt i."

Hvornår har du følt dig mest kikset påklædt?

"Vi må erkende, at der var en del svipsere i 80’erne med hvide læderjakker og den slags. Det var noget møg. Helt konkret kan jeg huske, at jeg var til Christian Stadils 50-års fødselsdag og stod og talte med Christians far, Thor, som jeg rigtigt godt kan lide. Jeg kan ikke huske, hvorfor jeg ikke havde laksko på til min smoking – måske fordi jeg ikke gad at finde dem oppe på loftet. Men han siger på et tidspunkt: ’Burde du ikke have haft laksko på i aften’. Er du gal, det var pinligt. Jeg troede ikke, nogen ville lægge mærke til det. Men det gjorde den gamle advokat. "

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst klædte mand og Stilguide