Bedst klædte mænd
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Danmarks bedst klædte mænd: Nummer 3: Philip Lotko

Der er mode, og der er stil. Euroman forsøger hver måned at inspirere læserne inden for begge områder i vores modeserier, og i måden vi klæder vores mange portrætpersoner på. En gang om året lader vi 10 nøje udvalgte mænd inspirere med deres helt egen stil. Der er ikke et facit for god smag. Der er heldigvis mange.

Philip Lotko, 32 år, partner i Rains

All in black. Ikke et enkelt farvestrejf har sneget sig ind i Philip Lotkos outfit, den dag Euroman møder ham ved La Banchina på Refshaleøen i København. Sorte støvler fra Calvin Klein’s 205W39NYC-kollektion, sorte, skræddersyede bootcut-bukser og en sort, langærmet undertrøje fra det danske JBS. Prikken over i’et havde været en kop sort kaffe, men Philip Lotko tager en cortado, inden han sætter sig til rette i et solspot udenfor.

Det er anden gang i dag, at han besøger restauranten ved vandet. Hans kontor ligger i nærheden, og så kan man jo lige så godt hente sin kaffe i stedet for at lave den selv – især når vejret er som i dag, fortæller han.

Set med professionelle øjne er dagens solskin dog ikke noget, som Philip Lotko glæder sig over. Han er en af stifterne af regntøjsfirmaet Rains og har i år erfaret, at det ikke er let at sælge regnjakker i tørketider.

”Lad os bare sige, at det danske vejr plejer at være bedre for os. Men vi har efterhånden butikker i hele verden, så det er ikke noget, som påvirker os for alvor,” siger Philip Lotko.

Han stiftede Rains sammen med Daniel Brix Hesselager og Kenneth Davids i 2012. Spørger man ham, hvor interessen for mode og design stammer fra, springer han et godt stykke længere tilbage i tiden.

IMG_2777.jpg

”Da jeg var barn, tog mine forældre mig altid med til Italien. Min mor trak mig med ind i diverse skobutikker, og min far tog mig med på lædermarkeder. De var meget interesserede i mode. Selv var jeg mest optaget af fodboldtrøjerne på de lokale markeder, men jeg tror alligevel, at turene har skabt en grundlæggende forståelse for kvalitet og design,” siger han.

Ud over hos forældrene og på rejserne har Philip Lotko altid fundet stilmæssig inspiration i musikken. Dette efterår har han erindret, hvordan han som dreng ofte klædte sig ud som sit idol Kim Larsen med læderjakke og sin mors øreclips. For tiden er det mest countrymusik, som flyder ud af hans højtalere, og det afspejler sig tydeligt i hans stil.

Om livet bærer han i dag et westerninspireret bælte, og støvlerne, som er designet af Raf Simons, er et par klassiske cowboystøvler med en metalsnude. Den slags støvler finder man mange af i hans garderobe, fortæller han.

”Jeg har en stor kærlighed for boots i både ruskind og læder. Der må godt være en god hæl og en snude, som ikke er alt for spids. I øjeblikket arbejder jeg på at få special-designet et par hos Space Cowboy i New York. Jeg synes, at jeg mangler et par sorte pytonstøvler med en firkantet tå,” siger han.

Den sorte farve kendetegner ikke kun Philip Lotkos mange støvler og hans outfit. Den er gennemgående for hans garderobe.

”Jeg kunne faktisk godt tænke mig at finde en farve mere, som jeg kunne tage lidt ejerskab til og føre ind i min garderobe. Måske en kakifarve eller bordeaux. Lige nu har jeg næsten altid sort på. Og hvis ikke mit tøj er sort, så er det navy. Med mindre jeg altså tager en hawaiiskjorte på,” siger han og afslører, at hans ellers så stringente garderobe indeholder en stor samling af farverige blomsterskjorter.

RWK_EM_BestDressed-03V2_330.jpg

”Jeg har det ikke så godt med pæne, hvide skjorter. Hvis jeg skal til et fint arrangement, vil jeg meget hellere have en hawaiiskjorte eller en wifebeater på. Det kan godt være, at det ser lidt underligt ud, når man smider blazeren til et bryllup og pludselig sidder i wifebeater, men det er sådan, jeg har det bedst.”

Da han skulle til bryllup sidste år, valgte han dog alligevel en lidt mere formel løsning. Det var nemlig ham selv, der var brudgom og skulle sige ja til sin kæreste gennem to år, det danske stilikon Pernille Teisbæk.

”Til vielsen havde jeg fået lavet et Tom Ford suit – selvfølgelig i navy – med vest og det hele. Der følte jeg mig virkeligt stilet og godt tilpas. Men det har nok også noget at gøre med, at jeg havde den smukkeste brud under armen,” siger han.

I dag sidder vielsesringen på hans højre hånd og minder ham om den specielle dag. Det samme gør et guldarmbånd designet af Orit Elhanati, som han fik af Pernille Teisbæk i morgengave.

Generelt har alle Philip Lotkos smykker en særlig værdi for ham. Om halsen bærer han en guldhalskæde med en lille rund plade, hvor hans navn og fødselsdato er indgraveret. Halskæden har han fået af sine forældre i dåbsgave. I en anden guldkæde hænger et lille vedhæng med bogstavet ’P’, som han har fået af sin hustru.

”P’et står for Pernille. Eller for Philip – alt efter hvilket humør, jeg lige er i,” griner han.

”Jeg har den altid på, og det samme gælder min dåbshalskæde. Jeg går meget op i mit tøj, men det er helt klart smykkerne, som har den største betydning. Hvis ikke jeg har dem på, føler jeg mig fuldstændig nøgen.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst klædte mand og Stilguide