Danmarks bedst klædte mand nummer 2: Benjamin Arno
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Danmarks bedst klædte mand nummer 2: Benjamin Arno

Danmarks bedst klædte mand nummer 2: "Jeg bryder mig slet ikke om stramme bukser til mænd med meget store ben"

Benjamin Arno er 26 år, modelagent hos 2pm Management.

Hvilken offentlig person synes du er mest velklædt?

”Jeg vil generelt sige kvinder. Det er dem, jeg får mest inspiration fra. Der er rigtig mange kvinder, der er velklædte. Der er en diversitet og nogle gange en større intelligens i det, og så tager de ofte et selvstændigt valg om, hvordan de har lyst til at præsentere sig selv. Det er balancen mellem det maskuline og det følsomme, som kvinder rammer rigtig godt, og det har en stor resonans i mig. Det taler nok til min indre kvinde og mand. Det handler ikke om at tage kjole på, men om idéen om at tage noget tøj på, der både indeholder det maskuline og feminine. Der opstår en fed balance, når kvinder tager herretøj på.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Det er mine flamingo-vans, som jeg fik af en veninde for et års tid siden. Det var nogle, jeg også havde som teenager, så der er lidt nostalgi forbundet med dem, men også noget barnligt. Jeg kan have dem på til alt. Jeg har haft dem på til et bryllup, hvor de virkede fint til et par flotte suit-pants, men de passer også til jeans og shorts. De kan både gå til det formelle og uformelle. Jeg føler mig mere sympatisk med dem på, fordi de kan trække noget formelt ned på jorden. Men jeg er lidt bange for, at de ikke kan støves op igen, hvis de bliver for slidte. Jeg kan godt lide, at det er sjovt og måske lidt kikset.”

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

”Jeg har en tætsiddende rullekravetrøje i rustrød silke, jeg fandt i Paris for fem-seks år siden. Med min ekskæreste, som boede i Paris, havde jeg en ting med at tage i store genbrugshaller. Jeg gør det stadig, men det begyndte med hende. En af gangene fandt vi bl.a. den her rullekravetrøje. Jeg har stadig dårlig samvittighed over det, men i prøverummet tog vi vores eget tøj uden på det, vi havde fundet, fordi vi ikke ville betale. Vi løb ud af genbrugsbutikken, mens der spillede en sang af Serge Gainsbourg over anlægget. Senere blev det en sang, vi havde sammen. Det var næsten en helt filmisk ting, at vi stjal det her genbrugstøj til to euro og løb ud og grinede. Rullekraven har fulgt mig lige siden, og den holder bare. 90 procent af min garderobe er genbrug.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”Der er kun én ting, og jeg har lige tilføjet den i Berlin. Det er et par Palladium-støvler, der er helt røde. De ligner lidt en vandreudgave af en Converse All-Star. Det er også en barndomsting ligesom med mine vans. De er superpraktiske og holder virkelig længe. Generelt har jeg det sådan, at der er flere ting, jeg gerne vil af med. Jeg prøver at komprimere min garderobe, så jeg ikke skal tage alt for meget stilling. Det er mere praktisk at lukke øjnene og bare tage noget på.”

Hvilken tendens håber du aldrig kommer igen?

”Jeg bryder mig slet ikke om stramme bukser til mænd med meget store ben. Det er virkelig ikke flatterende, og man kommer tit til at ligne en eller anden bryder-ballerina. Det er nok ikke en tendens, men mange gør det. I øvrigt hader jeg tendenser. Det er noget, jeg håber en dag stopper og aldrig kommer igen. Det er lidt ekstremt at sige, for selvfølgelig vil der altid være noget, der bliver en tendens. Men når tendenserne skifter én gang om ugen, og Zara laver en eller anden billig udgave af det, giver det ikke mening. Jeg tror mere på movements, der opstår hvert år eller måske hvert femte eller tiende år.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

”Det er, når jeg dyrker sport eller er fysisk aktiv. Jeg føler mig virkelig velklædt i træningstøj, og når mit tøj har en funktion. Det kan være, når jeg dyrker yoga, træner eller mediterer. I slap-af-situationer føler jeg mig også virkelig tilpas. Men generelt føler jeg mig ikke så velklædt, når jeg skal til store events.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand nummer 8: Jannik Vestergaard

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Stilguide, Bukser og Sko