rolex daytona iwc portugieser grande complication

Drømmeure på dansk jord: Her er 9 højdepunkter fra Klarlunds kommende udstilling

Rolex, IWC, Panerai m.fl.

Når urmageren og juveleren Klarlund i næste weekend for femte gang afholder Fine Watch and Jewellery Exhibition i Børsen i København, får gæsterne muligheden for at komme helt tæt på nogle af verdens mest eftertragtede ure, som bliver fløjet ind fra udlandet og præsenteret under ekstraordinært høj sikkerhed.

Det er ifølge Stig Andersen en oplevelse, der kan ”få hårene til at rejse sig,” på en ur-entusiast, når han får lov at se varerne og, måske endda, til at prøve dem på håndleddet.

I samarbejde med Klarlund har vi udvalgt 9 af de mest interessante ure, der vil blive vist på udstillingen.

Dem her skal du se:

Glashütte Moon Phase Skeleton

Det er første gang, at den tyske urmager Glashütte er med på udstillingen med denne model, som er i connaisseurafdelingen. Et skeletteret ur i hvidguld giver direkte blik  til urværket og dets rubinlejer monteret i skruede guldforinger og de blå anløbne skruer og svanehals-finregulering. Uret er kun fremstillet i 100 eksemplarer.

Pris: 307.200 kroner

Rolex Daytona

Det ekstremt hypede Rolex Daytona model 116500LN i hvidt stål fås både med sort og hvid skive. Uret er så efterspurgt på verdensplan, at ventelisterne til køb er lukkede, men man kan få lov til at prøve det på udstillingen.

Pris: 87.950 kroner

IWC: Portugieser Grande Complication

Uret har hele 20 komplikationer, altså funktioner. Blandt andet månefase, gangreserve, split-kronograf, tourbillon og evighedskalender, der kan kende forskel på skudår og 30 og 31 dage – helt frem til 31. december i 2299 – samt minutrepetition, hvor uret via et sindrigt gongsystem og med den perfekt afstemte lyd, fortæller hvilken time på døgnet, vi er i. Og mange andre uundværligheder.

Pris: 1.593.000

Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01

Sporty sag med automatisk værk, 45mm kasse, chronograf (stopur) og et lille stilbrud i form af det skeletterede værk.

Pris: 41.000 kroner

Omega Deep Black Blue

Omegas 2016-nyhed er vandtæt ned til et tryk på 60 bar eller cirka 600 meter. Dykkeruret er i sort keramik med gummirem.

Pris: 80.600 kroner

Audemars Piguet: Royal Oak Offshore Diver Chronograph

 

Endnu et sporty ur med gummirem. Audemars Piguets bud på et dykkerur kommer i fire farver, hvoraf det blå er det mest maritime. Vandtæt ned til 300 meter og et samleobjekt for AP-fans.

Pris: 214.425 kroner

Chanel: Monsieur De Chanel 40mm 

Uret er fra Chanels første kollektion til mænd og med et minimalistisk design, der er mere æstetisk, end det er funktionelt, hvis man i en fart skal se, hvad klokken er.

Hublot Big Bang 411

Et meget transparent ur med skeletteret urværk og diskret gummirem. Vandtæt til 100 meter.

Pris: 449.670 kroner

Panerai Luminor Marina Carbotech

Panerai er med denne model begyndt at benytte materialet carbotech, et sammensat materiale, der opnås ved under tryk at sammensætte kulstoffibre med syntetiske stoffer. Det skulle give et let og ekstremt slidstærkt materiale, der tilmed giver urkassen et mat look, der vil variere en anelse fra ur til ur.

Pris: 85.790 kroner

Klarlunds Fine Watch & Jewellery Exhibition 2016

11.-13. november 2016
Børsen-bygningen i København
Billet til kr. 100,- er påkrævet pga sikkerheden og kan købes her: www.klarlund.safeticket.dk