Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Air Vapormax Plus

Foto: Nike

Air Vapormax Plus

Et af Nikes mest højtråbende designs er tilbage i vild ny version

Designet er af den slags, man enten er for eller imod.

Nike Air Max Plus, kendt blandt sneakernørder som Nike TN på grund af sin ’Tuned’ sål, er ikke til at overse. Og det er mindre på grund af sålen end på grund af sin overdel med de hidsige lameller. De ligner slikkende flammer, tigerstriber eller blottede ribben, de er iøjnefaldende som en tribal-tatovering, men inspirationskilden er i virkeligheden mere poetisk.

Det var nemlig silhuetterne af duvende palmetræer i en solnedgangsbrise, der var forbilledet for skodesignet, der blev lanceret i 1998.

BAG OM DESIGNET

Siden da har den vredladne sko været en yndling blandt sneakerelskere med attitude. Vice har kaldt den den ”mest fuck dig-agtige sko’, Sneaker Freaker har kaldt dem ”elsket af dem, der rocker dem, hånet af den almene offentlighed.”

Og nu har det paneldelte design så fået en relancering som Nike Air Vapormax Plus, der i kraft af den opsigtsvækkende Vapormax-sål er en om muligt endnu mere aggressiv sko.

På en måde bliver det ikke mere vulgært. Men det rammer perfekt ned i tidens trang til grimme sneakers. Den kunne godt gå hen og blive et hit.

AIR VAPORMAX PLUS

 

LÆS OGSÅ: Ruskindsjakken er perfekt under forårets frakke

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Den velklædte træningsbuks

LÆS OGSÅ: Supreme lancerer jakke og hættetrøje med Martin Luther King