Fredagens detalje: I 2017 behøver du ikke selv at sætte mærker på din denimjakke

Fredagens detalje: I 2017 behøver du ikke selv at sætte mærker på din denimjakke

Mange mærker laver 80’er-inspirerede rock og rul-jakker i år.

Strygemærkerne er tilbage. Og du behøver ikke engang at tænde strygejernet for at gå med dem.

Den lyse 90’er-denimjakke har nemlig været så uomgængelig de seneste sæsoner, at der nu skal mere til for at skille sig ud. Og det betyder, at mange mærker har lavet versioner med kulørte mærker, der udtrykker humor, hippielune og, naturligvis, også mærket selv.

Mærker og broderier på cowboyjakken (og -bukserne) begyndte som hippiernes måde at udsmykke og personliggøre deres slidte klude, og efterhånden bredte det sig til hele ungdomskulturen. I firserne og de tidlige halvfemseres rock-uniform var den strengt nødvendig, om du sværgede til Iron Maiden, Guns n’ Roses – eller Nottingham Forest.

Ungdommen brugte ritualet med at indkøbe og påstryge symboler for yndlingsbandet eller -favoritfodboldklubben til at markere deres tilhørsforhold, og marketingdirektørerne gned sig i hænderne.

I dag kan du springe valget over og gå direkte til kassen for at købe designernes bud på en jakke med ekstra rock og rul.

Hvis man synes, det bliver for kedeligt, har Levi’s dog også som et led i en minikollektion hos Macy's med denim med mærker og broderi lavet en limited edition af strygemærker og badges, som man selv kan påføre.

Det kræver dog, at du er i Staterne, for de sender ikke kollektionen til Danmark.

Her er imidlertid et par andre bud. Som du kan se, er de totalt urimeligt prissat. Så må vi ikke anbefale, at du selv finder strygejernet frem. Hvis du er til rock, eller bare en wannabe, kan du finde meget af merchandiset her.

Kenzo denim jacket with patches

Kenzo til 3.532 dkk.

Frame til 3.216 dkk.

Gcds denim patch jacket

Gcds til 3.960 dkk.

LÆS OGSÅ: Frisøren guider: Sådan får du Ryan Goslings Blade Runner-frisure

LÆS OGSÅ: 13 jakker du kan holde varmen i uden at miste din coolness

LÆS OGSÅ: Fredagens detalje: Alle går med guldkæde. Gør du?