Få Ryan Goslings look
Foto: Rex Features

Få Ryan Goslings look

Frisøren guider: Sådan får du Ryan Goslings ‘Blade Runner’-frisure

Hårstilen har opnået stor popularitet og er blevet spået til at være vinterens ‘it’-frisure. Her er frisørens råd til, hvordan du selv opnår det kortklippede, rodede look.

Opfølgeren til den populære 80’er-film ‘Blade Runner’ har opnået stor anmelderros verden over for sine visuelle effekter, godt castede skuespillere og ikke mindst instruktionen af fransk-canadiske Denis Villeneuve. Men der er én anden ting, der har opnået lige så stor hyldest blandt biografgængerne som de filmiske kvaliteter - og det er Ryan Goslings hår.

Den halvrodede, halvkorte frisure er af det amerikanske magasin GQ blevet kaldt ‘krystalkuglen’, som viser hårmodens fremtid. Den ser ellers ikke umiddelbart ud af meget, men minder mest om en kortere buzz-klipning, der er ved at vokse sig ud. Den skulle dog efter sigende være at finde på alle mænds hoveder i de kommende vintermåneder.

Før du griber barbermaskinen og væbner dig med tålmodighed, til du rammer den helt rigtige længde, har frisøren Morten Delgado fra Rodeo CPH dog et par tips til, hvordan du selv opnår den berygtede og populære hårstil, næste gang du er hos frisøren.

Oplever du også, at Ryan Goslings ‘Blade Runner’-frisure er populær lige nu?
“Det er sjovt, for jeg har lige været frisør for brandet Han Kjøbenhavn under Copenhagen Fashion Week, og her gav vi alle deres herremodeller præcis den klipning. Jeg er generelt begyndt at se, at folk gerne vil klippes lidt kortere end tidligere, hvor håret skulle have lidt mere længde. Nu vil mange gerne have den samme længde over det hele og måske en lille smule mere længde på toppen - måske 20 millimeter på toppen og så 12 på resten af hovedet. Faden, som har været populær i nogle år efterhånden, vil stadig være der - den vil bare være kortere.”

Hvad skal man sige til sin frisør, hvis man vil have frisuren?
“Forklar ham eller hende, at du gerne vil have samme længde over det hele - men husk, at frisuren også skal formes lidt. Det klæder ikke nogen at blive klippet helt rundt, så kommer man til at se meget rundhovedet ud. Sørg for, at du også får klippet noget form i frisuren og får lavet en overgang mellem toppen og resten af håret. Folk tager ofte billeder af de flotte skuespillere med, men man skal huske at overveje, om frisuren overhovedet passer til en selv. Den her frisure er ret cool til dem, der er lidt mere maskuline og har lidt højere tindinger.”

Hvem passer den så ikke til?
“Hvis man har store ører eller en stor næse, kan man godt komme til at ligne en papegøje med den her frisure. Jo kortere en persons hår er, jo mere fokuserer man på ansigtet. I sådan nogle tilfælde vil jeg anbefale, at man får den samme stil, men bare med lidt mere længde. Tænk eksempelvis på Leonardo DiCaprio i filmen ‘Basketball Diaries’, hvor håret er lidt længere. Frisuren fungerer fint både i en small, medium og large udgave. Hvis man har lidt tyndere hår, er det også en god idé at få frisuren i en lidt længere udgave, så man har lidt mere hår at dække med - uden at det bliver hentehår, selvfølgelig.”

Hvis du har store ører, en stor næse eller tyndere hår, er Leonardo DiCaprios lidt længere version af Gosling-frisuren i 'Basketball Diaries' et godt alternativ. Foto: Rex Features

Hvordan styler man frisuren?
“Det er generelt en ret fed frisure, fordi man får to styles i ét klip. Man har både mulighed for at rede pandehåret lidt ned eller mere ud til siden og få to forskellige looks ud af det. Lad der gerne gå seks ugers tid mellem dine klipninger med den her frisure - så får du det her lidt mere uklippede look. Det vigtigste er, at det ikke bliver for stylet, og at man ikke putter for meget produkt i håret. Kevin Murphys ‘Hair Resort Cream’ er rigtig god til det. Den får det til at ligne, at man lige har været ude og bade og stadig har lidt saltvandsrester i håret. Den er nem at arbejde med, og så får man ikke det fedtede og mere ‘tottede’ look, som voks godt kan give. For at undgå det voksede look er Kevin Murphys ‘Rough Rider’-lervoks også god til at give en mat finish.”

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Længe leve lag på lag

LÆS OGSÅ: Disse Louis Vuitton x adidas NMD-sneakers tilhører kun Craig David

LÆS OGSÅ: DiCaprio hader mode: Alligevel bliver hans plasticpose nu til dyr bæltetaske