Dapper Dan i ny Gucci-kampagne

Dapper Dan i ny Gucci-kampagne

Gucci hverver ‘Dapper Dan’ til ny kampagne

Der er nu sket en forbrødring mellem de to designere, efter Gucci blev beskyldt for at kopiere modeikonets design.

Efter noget tids hvisken i krogene i modeverdenen ser det nu ud til, at der officielt er sluttet fred mellem Gucci og modeikonet Daniel Day, skriver CR Fashion Book.

Day, som er bedst kendt under navnet Dapper Dan, tiltrak sig først modeverdenens opmærksomhed, da han i 1980’erne producerede specialfremstillede designs, som gengav logoer fra flere store modehuse. Blandt de mest ikoniske designs finder man en jakke med puf-ærmer, som er lavet i stof prydet med Louis Vuittons velkendte LV-logo.

Det førte til stor debat i modeverdenen, da Guccis designer Alessandro Michele i brandets cruise 2018-kollektion fremviste en jakke, som til forveksling lignede den jakke, Dan havde designet flere år tidligere. Michele insisterede på, at designet var en ‘hyldest’ til Dapper Dan, men i modeverdenen var der stor diskussion om, hvorvidt Michele i virkeligheden bare havde kopieret Harlem-designeren.

Men nu svarer Gucci for alvor tilbage på kritikken. Det italienske brand har nemlig netop offentliggjort deres nye kampagne - og de har hyret ingen ringere end Dapper Dan ind som frontperson.

 

I kampagnen ser man Dapper Dan posere i sin hjemby, Harlem, på en række street style-lignende billeder. Ifølge Bet kommer Gucci også til at hjælpe Dan med at reetablere sin butik i New York-bydelen.

Det lader altså til, at de to designere er på ganske god fod - og det giver Dapper Dan også udtryk for i et nyt interview med New York Times.

“Alessandro og jeg er en del af to parallelle universer. Den magi, der fandt sted som resultat af det, han gjorde, var at bringe de her to parallelle universer sammen. Det åbnede en dialog mellem os, og vi fik endelig kontakt med hinanden. Jeg fandt ud af, hvor ens vores oplevelser var, hvordan han voksede op og hvordan jeg voksede op, og hvordan han var influeret af mig,” siger Dapper Dan i interviewet.

“Jeg var aldrig betænkelig ved det, som skete. Offentligheden var mere i oprør over det, end jeg selv var.”

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Pharrell og konen i matchende regntøj

LÆS OGSÅ: Lækre ankler: 17 ørkenstøvler, chelsea boots og herresko til efteråret

LÆS OGSÅ: Her er det ultimative Game of Thrones-merchandise