Herrebæltets comeback
Foto: Adam Katz Sinding

Herrebæltets comeback

Bæltet er tilbage – om du kan lide det eller ej

Der skal fokus på taljen.

Ting vender tilbage, når vi mindst venter dem. Det kan efterhånden ikke overraske. Så det er kun naturligt, at herrebæltet – just som man troede, at det var parkeret på hittegodskontoret sammen med Evisu-bukserne og de ternede Burberry-kraver  – viser spændet igen.

Streetstyle fra Copenhagen Fashion Week. Foto: Adam Katz Sinding

I efterhånden mange år har reglen gået, at dine bukser helst skal passe dig så godt, at de holder sig selv oppe. Derfor er bælterne blevet overflødige, og samtidig har mange stylister vist været trætte af bæltet, der, hvis det skal ses, deler mandekroppen over på en meget demonstrativ facon.

Billedresultat for balenciaga mens lookbook prefallFra Balenciagas prefall 2018-lookbook.

Men nu er det netop dét, designerne ønsker. Bukser bliver mere baggy, trøjer og skjorter skal ned i bukser, der skal fokus på taljen igen, og trenden forkyndes først og fremmest af bad taste-ypperstepræsterne hos Vetements og Balenciaga, der sælger læderbælter for astronomiske summer (500-600 Euro), mens hypede Off-White har haft en salgssucces med deres industrielle bælter i signalfarver.

Fra J. Lindebergs show i sidste uge. Foto: Copenhagen Fashion Week

Der var også masser af bæltespænder at spotte på sidste uges hjemlige modeuge, både på catwalken og ude på fortovene, hvor streetstylefolket promenerede.
Det kan kun være et spørgsmål om tid, inden din flashy Armani- eller Dolce & Gabbana-livrem skal luftes igen. For du har forhåbentlig da ikke smidt den ud?

Billedresultat for vetements bouncer embossed belt

LÆS OGSÅ: Fem tendenser fra modeugen

LÆS OGSÅ: Adidas har printet årets mest højteknologiske sko

LÆS OGSÅ: Overfrakken kan ikke blive oversize nok

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode