Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Militæret har indtaget moden

Militæret har indtaget moden

Tunge terror-skyer hviler over Europa for tiden. Og selv om det formentlig ikke har været direkte inspiration, kommer en af modens stærkeste tendenser også til at bære præg af netop militaristiske undertoner.

Både fra den nyligt overstået modeuge i London og den stadig aktuelle i Milano ser man det gå igennem i de store modehuses bud på, hvad vi skal gå i i den kommende tid.

Som i denne video fra Alexander McQueens show i London for lidt mere end en uge siden.
Calvin Klein
har også under den aktuelle modeuge i Milano sendt en velklædt hær i slagmarken. Pilotjakker, højtaljede bukser, militærstøvler og kasketter i monokrome sammensætninger af gråtoner.

 


Det militære look prægede også vinterkollektioner hos Andrea Pompilio og Les Hommes, der i weekenden præsenterede deres nye kollektioner.

Les Hommes introducerede sit show til lyden af høje elektroniske beats og en stemme, som gentog ordene ’Gives us an answer’. Og Les Hommes svarede tilbage med en A/W15 kollektion præget af lakerede læderstøvler, læderhandsker og bukser, samt mørkegrå jakkesæt og pelsjakker med detaljer i form af et grafisk trekantmønster.


Modellerne var udsmykket med sølvøreringe i det ene øre. En hyldest til rock-kulturen, der samtidig virkede som kontrast til de grå eller bordeauxrøde jakkesæt. De var stylet stramt i et lag på lag look, hvor rullekraver, der var sat sammen med et skarpt slips med sølv-detaljer, tittede frem under skjorterne.

Andrea Pompilios militante A/W15-look låner inspiration fra flyvevåbnet i form af lange handsker og shearling-detajler på bomberjakker og skjorter. Der er detaljeret og tekstur-struktureret overtøj med overdimensionerede 'dobbelt-breasted' frakker sat sammen med et højtaljet bælte samt store polstrede hætter, der leder tankerne hen på dem, der ses på faldskærmsudspringeres dragter.


Om det også vil gå igen blandt de danske brands får vi at se, når den københavnske modeuge går i gang i næste uge.

LÆS OGSÅ: 10 ting mænd ikke bør have på i træningscenteret

LÆS OGSÅ: Stærk start på det nye sneakers-år


LÆS OGSÅ: Et af livets store spørgsmål: Hvornår skal skjorten ned i bukserne?