Nikolaj Lie Kaas & Danica Curcic: Efterlyst
Foto: Jonas Bie

Nikolaj Lie Kaas & Danica Curcic: Efterlyst

Ovenfor: 

Nikolaj:
Blazer Boss til 3.000 kr. Skjorte Matinique til 500 kr. Slips Calvin Klein Platinum til 900 kr.  Bukser Samsøe & Samsøe til 900 kr.

Danica: Frakke Sand til 4.295 kr. Højhalset H&M til 250 kr. Nederdel Acne Studios til 2.195 kr. Stiletter Sand til 2.195 kr. 

Bag om 'Fasandræberne'

Nikolaj Lie Kaas og Danica Curcic er aktuelle i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens roman. Her fortæller de om at blive til en posedame og skulle ryge 40 cigaretter om dagen.

Her er det først:

Nikolaj Lie Kaas

Spiller hovedrollen som den indestængte Carl Mørck, der er leder af Afdeling Q, afdelingen for uopklarede sager.

Hvad var den sværeste scene at lave?
”Der var en scene, der blev ved og ved. En forklaringsscene, som nu er klippet så meget ned, at man ikke rigtig kan mærke, at den var svær. Det er en scene i starten af filmen, hvor Carl Mørck skal forklare hele plottet: Hvem er hvem, og hvem skal vi gå efter. Jeg havde for længst lært den udenad, men hver gang jeg stod på settet, kunne jeg ikke huske den. Den var for lang, for indviklet, for informativ. Sådan noget, man kun siger, for at publikum kan følge med. Når det ikke er relateret til følelser, er det sværere at huske, og jeg havde et kæmpe hyr med den. Og hver gang jeg troede, at nu var den der, blev Mikkel (Nørgaard, instruktøren, red.) ved med at vende tilbage til den. Det var et levende mareridt.”


Frakke Sand til 3.500 kr. Denimskjorte Acne Studios til 1.295 kr. Bukser Gant Rugger til 1.600 kr. Ur Cartier Montre Ronde Auto hos Ole Mathiesen til 110.000 kr.

Hvad tænker du på, lige inden du skal forvandle dig til Carl Mørck?

 ”Der er gået et år fra den første film med Carl Mørck til denne her, og det var skræmmende nemt at komme tilbage i rollen. Jeg tror, vi alle sammen kender Carl Mørck, og jeg er faktisk meget som ham, men jeg viser det ikke så tydeligt, for så virker jeg arrogant, er der nogen, der har fortalt mig. Og så dør man også ensom og ulykkelig. Men i bund og grund er der mange mennesker, der godt kunne tænke sig at være mere som Carl Mørck, bare skide på sociale høfligheder og gå til stålet og sige sin mening, bare få det ud af situationen, man vil have, og så gå igen. Jeg er godt klar over, at man ikke kan leve sådan, men jeg tror, det er et menneske, vi alle sammen kan læne os op ad, det menneske, vi nok helt ærligt også er. Et selvisk menneske, der har lyst til at sige: ’Hold kæft, hvor er her kedeligt til den her fest’, og så bare skride, når det passer én.”


Blazer Paul Smith til 4.600 kr. T-shirt Jack & Jones Vintage Clothing til 200 kr. Bukser Samsøe & Samsøe til 900 kr. Sokker Weekday til 30 kr. Sko H&M til 400 kr. Solbriller Ray-Ban til 2.050 kr.

Hvor mange cigaretter ryger man som Carl Mørck på en dag?
”Det bliver vel til 40 cigaretter på en scene. Det er heldigvis ikke rigtige cigaretter, for så ville man dø. Selv for habile rygere ville det være alt for hårdt, så det er urtecigaretter uden nikotin. Men i gamle dage brugte man ikke den slags, der røg man rigtige cigaretter, så jeg har prøvet at komme hjem fuldstændig ødelagt og vind og skæv. Det smadrer fuldstændig ens dag og aften og døgn. Og år. Selv med urtecigaretterne kan man mærke det i halsen, når man kommer hjem.”


Blazer Gant Rugger til 3.000 kr. Skjorte Matinique til 500 kr. Slips Strellson til 500 kr. Bukser Gant Rugger til 1.600 kr. Sokker Weekday til 30 kr. Sko Filippa K til 1.200 kr. Solbriller Emporio Armani til 1.300 kr. Ur Cartier Montre Ronde Auto hos Ole Mathiesen til 110.000 kr.

Nikolaj Lie Kaas, 41, kan desuden ses i Susanne Biers ’En chance til’, der har premiere 15. januar 2015, og Anders Thomas Jensens ’Mænd & høns’, der har premiere 5. februar 2015.

Danica Curcic 

Spiller Kimmie, der som ung kostskoleelev overværede et dobbeltdrab og nu er endt som posedame.

Hvilken scene var den sværeste at lave i filmen?
”Der var mange, der var svære, fordi det var så vilde omstændigheder hele tiden. Der er ikke en scene, hvor Kimmie bare slapper af. Hun er hele tiden på flugt, når hun ikke bliver voldtaget eller slår sin veninde ihjel. Så der var mange udfordringer.”


Skjorte Julie Brandt til 1.200 kr. Bukser Acne Studios til 2.195 kr.

Hvilken scene måtte I tage om flest gange? 
”I slutningen af filmen er der en scene, hvor jeg kommer gående med et stort gevær i en hal, hvor en masse dyr inklusive fasanerne er linet op i bure, og vi troede, at de ville reagere på lydene, men det gjorde de overhovedet ikke. De larmede simpelthen ikke, så vi måtte lægge lyden på bagefter. Og så havde jeg lidt besvær med at lade mit våben. Jeg ville rigtig gerne kunne loade min gun uden at skulle kigge ned, og det krævede lidt øvelse. Men jeg ramte den til sidst. Og det blev min yndlingsscene. At gå rundt og skyde en masse mænd og få hævn, det var rigtig fedt.”

Hvordan forberedte du dig på rollen som Kimmie?
”Jeg talte med nogle hjemløse og en psykiater. Selv om Kimmie er en kvinde på flugt og derfor ikke en klassisk hjemløs, hjalp det mig til at få en forståelse for hendes situation. Gennem redaktøren af Hus Forbi mødte jeg nogle fantastiske mennesker, bl.a. en, der hedder Britta. Jeg prøvede at sætte mig ind i, hvad det vil sige at bo på gaden, at være i konstant kulde, prøvede at aflæse hendes kropssprog og mimik. Bagefter lavede hun så et interview med mig, som kom i Hus Forbi. Det var en meget fin oplevelse.” 


Kjole Joseph hos Birger Christensen til 4.350 kr. Hat Paul Smith (herre) til 1.200 kr. Halskæde Danicas egen.

Hvordan kom du til at ligne Kimmie?
”Det var to timer i makeuppen hver gang. Mit hår og mine bryn blev bleget. Jeg fik ar i ansigtet, røde pletter, mine tænder blev gulnet, mine negle gjort mørke, jeg fik gummi rundt om øjnene og rundt om munden, som fik min hud til at se rynket ud. Jeg fik masser af glycerin i ansigtet, så jeg så svedig og fedtet ud. Og så fik jeg nogle store kontaktlinser i, så jeg så mindre frisk ud. Det var et helvede i starten med kontaktlinserne, og jeg troede aldrig, at jeg skulle vænne mig til dem, men heldigvis gik det bedre efter nogle dage.” 

Danica Curcic, 29, blev kåret som årets ’shooting star’ ved Berlinalen i februar. Ud over ’Fasandræberne’ kan hun opleves i Bille Augusts ’Stille hjerte’, der har premiere 13. november, og Hella Joofs ’All inclusive’ med premiere 25. december.


Frakke Acne Studios til 4.195 kr. Strik Gant Rugger til 900 kr. Jeans Acne Studios til 1.295 kr. Solbriller SunBuddies til 950 kr.  

Se, hvad vi ellers skriver om: Moderedaktøren anbefaler og Stil