Ny dansk hjemmeside om ure
Foto: Mikkel Russel

Ny dansk hjemmeside om ure

Der kommer mere og mere opmærksomhed på ure og det lader til, at interessen og videbegærligheden for "mandens eneste smykke" aldrig har været større, end den er nu. Et nyt dansk online urforum har set dagens lys. Navnet er urdebatten.dk og bag det står urentusiast Kim Tadsen, som vi har stillet et par hurtige spørgsmål.

Hvorfor startede du urdebatten.dk?
Selvfølgelig på grund af interesse for ure, men også på grund af det sociale aspekt. Jeg nyder den daglige interaktion med ligesindede og deltager selv meget aktivt i debatten. Vi er også en del brugere i forummet, der har fundet hinanden og nu mødes ansigt til ansigt om vores hobby.

Hvad er formålet med urdebatten.dk?
Jeg savnede et dansk site, hvor ure var i centrum. Både hvor man kan vise sit nyindkøbte ur, spørge ind til noget helt konkret eller blot deltage for hyggens skyld. Og så er tanken, at urdebatten.dk skal være et sted, hvor alle har mulighed for at påvirke i hvilken retning, siden skal bevæge sig.

Hvor mange ure tæller din ursamling?
En samling defineres i min optik efter en rød tråd, som samlingen former sig efter. Jeg har ingen råd tråd fordi jeg køber ure efter hvad jeg finder tiltalende i forhold til design, værk, historie og så videre, og min smag ændrer sig hele tiden. I øjeblikket har jeg følgende ure:

- Rolex Daytona
- Omega Speedmaster Professional
- Omega Seamaster Planet Ocean
- Panerai Luminor 176 i titanium
- Casio G-Shock
- Seiko Arctura Kinetic Titanium

...og så er der jo altid noget på vej - både ind og ud.Hvilket ur drømmer du om?

Jeg drømmer om mange ure, men helt aktuelt står et Patek Philippe Nautilus Reference 5980 øverst på listen. Derudover overvejer jeg også vintageure mere end tidligere. Især Rolex, som med deres konservative design gennem årene virkelig har noget at byde på. Og så kan man jo aldrig få for mange Panerai-ure.

Besøg urdebatten.dk her.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure, Stil, Omega og Rolex