Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Oris’ nye pilot-model giver bronze-uret luft under vingerne

Oris’ nye pilot-model giver bronze-uret luft under vingerne

Den schweiziske ur-producent er aktuel med det nye pilot-ur ’Big Crown ProPilot Big Date Bronze’.

Der er intet nyt i, at bronze-ure kan udgøre et budgetvenligt alternativ til gulduret. Det ved de hos Oris, der i flere år har excelleret i elegante ure i bronze. Nu præsenterer den schweiziske ur-producent det nye pilot-ur ’Big Crown ProPilot Big Date Bronze’, der, som navnet antyder, er den nye spiller i Oris’ serie af pilot-ure.01-751-7761-3164-07-3-20-03BRLC_614.jpg

Et ur til tiden

’ProPilot Bronze’ kommer i en håndterbar og gennemgående satineret 41 millimeter bronzekasse med en tykkelse på 12,4 millimeter, mens kransen har et turbine-inspireret og riflet mønster.

Under det dobbelte safirglas med antirefleks finder man en matsort urskive, der sættes i kontrast af hvide tal med selvlysende luminovabelægning – en effektiv belægning, der imødekommer den læsbarhed, som et pilot-ur kræver.

De ikoniske arabertal, som kendetegner ’ProPilot’-serien, har et moderne udtryk, mens de gyldne detaljer på skiven tilfører modellen en vintage-æstetik, som afbalancerer det samlede udtryk. Datovinduet er placeret ved klokken 3-feltet, hvilket understøtter læsbarheden og passer til urskiven.

01-751-7761-3164-07-3-20-03BRLC_614T.jpgEn hårdfør pilot

Oris’ ’Big Crown ProPilot Big Date Bronze’ er udstyret med en olivengrøn tekstilrem med et ’lift’-foldespænde i bronze. Parringen understøtter temaet i betragtning af remmens militærlignende struktur og nedtonede nuance.

Urets bagkasse er i rustfrit stål, så det ikke smitter af på armen, mens urværket er en Oris kaliber 751. Det er en pålidelig og robust automatisk kaliber, og hvis man lægger uret fra sig eller glemmer at trække det op, har det en gangreserve på 38 timer, dvs. tiden, der går fra at man sidst har trukket uret op, til at det stopper med at gå.

Som en ægte ’Big Crown’ er modellen forsynet med den overdimensionerede screw-down-krone, som letter betjening af kronen med handsker på, hvis du fx er på farten, og som sikrer en vandtæthed ned til 100 meter under havets overflade.

Oris gør sig store anstrengelser for at producere ure i høj kvalitet til overkommelige priser. Med ’Big Crown ProPilot Big Date Bronze’ gør den schweiziske ur-producent et kompetent forsøg, for uret er både stilmæssigt og funktionsmæssigt set en alsidig størrelse, der kommer med et prisskilt på 15.300 kroner.01-751-7761-3164-07-3-20-03BRLC_fb_614.jpg