Prada og Gucci blander kønnene i deres nye kollektioner

Det er ikke helt ukendt i moden, at vi låner enkelte elementer fra det modsatte køns garderobe. Og dét kan man rolig sige gik igen, da Gucci og Prada præsenterede deres A/W 2015 kollektion. Det skete under modeugen i Milano, hvor vi tidligere har skrevet om en anden stærk tendens; Nemlig, hvordan militæret har indtaget modebilledet.

Modeugerne kommer her i begyndelsen af året lige efter hinanden. Vi var i London, hvor 70'erne og den groovy garderobe svingede.

Gucci A/W 2015

I sorte, skinnende omgivelser viste Guccis helt nye designteam og kreative direktør, Alessandro Micheles, deres svar på,hvad du skal have på til efteråret/vinteren 2015. Der var både pige- og drengemodeller på catwalken, og kollektionen har fundet inspiration i den klassiske, romantiske fortolkning af 1900-tallets parisiske kunstnere, blandet med enkelte elementer fra den bohemiske stil.Elegante, tætsiddende blondeskjorter i røde, hvide og blå farver, sorte A-line bukser, striktrøjer, duffelfrakker. Der var også skræddersyede printede jakkesæt, tynde tørklæder, runde briller og strikkede alpehuer, som var de items som det italienske modehus mener, bør udgøre årets vintergarderode.

Et af Gucci’s hovedelementer fra deres velkendte accessories er deres sko, som blev præsenteret i form af læderslippers foret med minkpels og pyntet med Guccis klassiske hestebidespænde som prikken over i’et. Prada A/W 2015


Med udgangspunkt i begrebet ’den nyfundne kærlighed’ var årets vinterkollektion kendetegnet ved elementer fra kvindemoden ført over til herremoden. Som Miuccia Prada siger:

 ”Kønnet er en kontekst, og konteksten er ofte kønnet.” Prada præsenterede en kollektion, med både pige- og drengemodeller, der var iført tidløse elementer, som vil stå stærkt i hverdagsgarderoben. Den slanke silhuet var en rød tråd igennem hele kollektionen og kom til udtryk i de korte og lange jakker i sort, grå, navy, og kamel, sammensat med skræddersyede jakkesæt.Showets eneste unikke twist var de futuristiske, tunge sneakers med detaljer som eksempelvis en linje eller såler i farver såsom grøn og gul. Modellerne havde en 60’er attitude med deres Beatles frisurer og slipset fastnet ned i jakken, som også havde fået nogle ekstra knapper som er kendetegnende for herremoden i 1960’erne.  

De industrielle omgivelser, der bestod af mørkeblå marmorkamre forbundet af metaltunneller, gav, sammen med modellernes neo-Beatles-hår en stemning af et alternativt samfund af ligemænd uanset køn.Bottega Veneta A/W 2015

Chefdesigner Tomas Maier viser med Bottega Venetas A/W 2015 kollektion, hvordan du kan få det perfekte boho look i slidt læder og krøllet denim.

Ifølge Bottega Veneta er dit efterår- og vinterlook for 2015 inspireret af idéen om et afslappet kunstnerudtryk med krøllet denim, slidt læderjakke og grafisk strik, parret med et lille silketørklæde.Der var fokus på det komfortable med lette uldne joggingbukser, bløde blazere i en løse silhuetter og løse  velourbukser. Modellernes afslappede attitude på catwalken understøttede den skødesløse stil og stemning og med et højt kvalitetsniveau ifht. materialevalget, lever Bottega Veneta fortsat op til sit luksusophav.LÆS OGSÅ: 10 ting mænd ikke bør have på i træningscenteret

LÆS OGSÅ: Nu er det sikkert: Back to the Future-skoene kommer

LÆS OGSÅ: Moden 2015: Brede bukser og grimme sneakers