Uret TAG Heuer Carrera Heuer 02T kommer i en limiteret nordisk særudgave
Foto: TAG Heuer

Uret TAG Heuer Carrera Heuer 02T kommer i en limiteret nordisk særudgave

Den nordiske tourbillon er limiteret til kun 20 stk.

En tourbillon er noget af det ypperste, et ur kan indeholde. Men det er også noget af det dyreste. Typisk koster et ur med tourbillon 800.000 kroner eller mere.

Derfor skabte det store overskrifter, da TAG Heuer i 2016 lancerede TAG Heuer Carrera Heuer 02T med tourbillon til en historisk lav pris for et schweizisk-produceret ur. Omkring 108.200 kroner lød prisen dengang.

Tourbillon er en gammel mekanisme fra 1795, som sørger for, at urets præcision er upåvirkeligt overfor udefra kommende kræfter som for eksempel tyngdekraften. Man placerer mekanismen i et slags roterende bur, der flyder frit rundt om sin egen akse. 

Hvis du gik glip af den første TAG Heuer Carrera Heuer 02T, er der godt nyt.

TAG Heuer er nu klar med en nordisk udgave, der kommer i et meget begrænset antal på kun 20 stykker. Det sker i samarbejde med den nordiske distributør Nortime.

"Vi har arbejdet tæt sammen med TAG Heuer for at udvikle en tourbillon specielt tilpasset de nordiske forhold. Norden kendetegnes som noget helt særligt i form af havet, lyset, naturen og farverne ved skumringen. Alt dette er indkapslet i designet af denne limiterede nordiske særudgave," siger marketingschef i Nortime, Morten Fosshaug, i en pressemeddelelse.

tag 1.jpg

"Urskiven er skeletteret og har en fantastisk dybblå farve, der spiller godt sammen med de mørke detaljer på skiven og matcher farven på den keramiske urkrans. Dette bliver kombineret med en fantastisk alligatorskindsrem i samme blå nuance. Dette er kort sagt et ur, du ikke finder magen til," tilføjer han.

Den nordiske udgave kan for første gang ses ved Klarlunds Exhibition nu på lørdag på Børsen i København. Prisen for et ur lyder på 159.000 kroner. TAG Heuer oplyser dog, at de fleste af urene allerede er solgt, men at der stadigvæk er nogle enkelte tilbage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure