PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Fodboldspiller biler

Foto: YouTube Polen kan takke deres største stjerne, Robert Lewandowski, for at ende i top fem af vores liste.

Fodboldspillernes biler

EM-spillernes garager: Hvilket land kan stille med den vildeste bil?

Konkurrencen i nationernes garager er mere ensidig, end den har vist sig at være på grønsværen.

EM-slutrunden har indtil nu budt på mange overraskelser på banen, hvor de små har spillet lige op med de store, og givet superstjerner som Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney rigeligt med grunde til hovedpine.

Men hvordan ser konkurrencen ud landene imellem, når det kommer til spillernes garager?

Vi har gennemrodet spillernes personlige motorbeholdninger for lavet en liste over hvilke 11 EM-hold, der kan stille med den - på den ene eller anden facon - vildeste bil.

Frankrig

Vi starter i toppen, hvor Frankrigs hidtil største lyspunkt ved slutrunden, Dimitri Payet, og hans 750 italienske hestekræfter banker Frankrig ind på en førsteplads med denne gule Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce.

Frankrigs forsamling af stjernespillere har naturligvis flere kandidater til at repræsentere landet i denne sammenhæng. Var året 2014, skulle repræsentanten efter al sandsynlighed have heddet Bacary Sagna, efter han op til VM i Brasilien viste en Lamborghini Aventador farvet i et VM-tema frem

Portugal

Det kan ikke komme bag på nogen, at Portugal her ser sig repræsenteret af anfører og altoverskyggende primadonna Cristiano Ronaldo. Med en personlig bilbeholdning på et antal, han ikke engang selv kan erindre (eller ikke ønsker at fortælle offentligt), er der rigeligt at vælge mellem. 

Her er det hans hvide Ferrari 599 GTO, et norditaliensk kunstværk produceret i 599 eksemplarer, der sender Portugal ind på en andenplads, og efterlader biler som eksempelvis Vieirinhas sorte Porsche Panamera som blot en fodnote.

Sverige

Det kan godt være, at FCK’s Erik Johansson kommer frem og tilbage over Øresund i sin hvide BMW X6, en ganske, ganske fornuftig bil. Men når vi taler om Sverige, taler vi uundgåeligt også om Kong Zlatan, og det er da også netop ham, der sørger for en plads i top tre til vores gul-blå naboer. 

Det gør han i sin sorte Porsche 918 Spyder, der takket være kombinationen af en V8-motor og to tilhørende elmotorer kan producere hele 887 hestekræfter. Hvis man da ikke foretrækker at køre under mere økonomisk venlige indstillinger, der tillader 918’eren at køre mere end 30 kilometer literen. Svenskerne fortjener absolut en plads i toppen af denne liste.

Italien

I Italien er de glade for Italien, men det er en englænder, der sørger for en fjerdeplads til den passionerede fodboldnation. Graziano Pelle har efter alt at dømme taget noget af det engelske til sig i Southampton, hvor han til dagligt spiller, og erhvervet sig denne Morgan Aero 8 - Morgans første nye design i næsten 70 år. 

Graziano ejer ved siden af denne grønne herlighed også en rød Ferrari FF, men han fortjener mest af alt en cadeau for at bryde strømmen af snart fodbold-ordinære sportsvogne med den mere utraditionelle Morgan.

Polen

Polen kan takke deres største stjerne, Robert Lewandowski, for at ende i top fem af vores liste. Hans røde Ferrari F12 Berlinetta er ikke bare smuk, den er også hurtigere end både Cristianos 599 GTO og den endnu mere legendariske Ferrari Enzo.

Vi vurderer dog Cristianos 599 GTO til at være både smukkere og mere utraditionel, og Polen må tage til takke med en delt femteplads.

Tyrkiet

Polen må nemlig dele femtepladsen med Tyrkiet.

Deres stjerne Arda Turan har ellers eftersigende udtalt, at han ikke bryder sig om biler. En ugeløn på næsten en mio. kroner i Barcelona ser dog alligevel ud til at have omvendt den gode Turan, der først anskaffede sig en Ferrari 458 Italia, og senere en Ferrari F12 Berlinetta magen til Robert Lewandowskis. 

Det er sidstnævnte bil, Turan her poserer foran, og samtidig bilen, der sørger for solid listeplacering til det tyrkiske mandskab.

A photo posted by Arda Turan (@ardaturan) on

Rusland

Vi var egentlig ved at diskvalificere Rusland for stødende dårlig smag, da Roman Sjisjkin viste sig i en fuldt beklædt Gucci-skjorte  Det ville dog være en skam, for Rusland har gode ting at vise frem.

Her er det 25-årige Alexander Kokorin, det tætteste vi kommer på det russiske landsholds egentlige oligark, der får lov til at repræsentere sit fædreland. Kokorin virker nemlig glad for biler, og nyder gerne at posere med både Bugatti’er, Lamborghini’er og alverdens andet, når han er på besøg i det pompøse Dubai.

Dog går denne bil, en matsort Mansory G-Couture, der sandsynligvis er en ombygget Mercedes G 55 AMG, igen på flere af Kokorins Instagram-billeder, og den er nok til at sikre Rusland en sjetteplads.

A photo posted by Kokorink9 (@kokorin9) on

Østrig

Østrig kan også være med, hvor det gælder. Her er det angriber Marko Arnautović, som får sidste fod på bolden og med sin matrøde BMW X6M Mansory sparker sit landshold ind på listens 7. plads. 

Man kunne også fremhæve hans hvide Mercedes C 63 AMG eller hans matrøde Bentley Continental GT, BMW’en står parkeret ved, men ingen af dem formår helt at følge med de 670 hestekræfter og noget vulgære udseende, Mansory har sørget for til Arnautović sydtyske SUV’er.

Man kan diskutere østrigerens smag, men man kan ikke diskutere vildskaben i hans bilsamling..

England

England er spækket med stjerner, og der var derfor rift om pladsen som landsholdets repræsentant. Nathaniel Clynes Bentley Continental GT, Raheem Sterlings hvide Mercedes C 63 AMG eller Daniel Sturridges hvide Ferrari 458 Italia var alle oplagte. 

Dog er det forsvarsspiller Ryan Bertrands røde Ferrari 458 Italia, der her sammen med datterens legetøjs-Ferrari får lov til at kæmpe England ind på en 8. plads.

Slovakiet

Slovakiet sikrer sig en fortjent plads i listens bedre halvdel med Miroslav Stochs hvide Ferrari 458 Italia. Havde han også, ligesom Ryan Bertrand fra England, haft en børneudgave af sin 458’er, kunne det have været nok til en delt 8. plads, som Slovakiet dog må se sig snydt for. 

Både Adam Nemecs BMW X6M og Juraj Kuckas matsorte Nissan GT-R var i betragtning til repræsentantrollen.

Tyskland

Der var aldrig nogen tvivl om, hvem der skulle have lov til at gå i spidsen for tyskerne på denne liste. Shkodran Mustafi virker nemlig til at være overordentligt glad for biler.

Det eneste spørgsmål var så, om det var hans matorange Mercedes CLS 63 AMG eller hans Audi R8 GT Spyder, som skulle have æren. 

Valget faldt på CLS’eren grundet den noget aparte lakering, der holder tyskerne i listens top 10.

Albanien

Albanien vil også lege med på listens bedre halvdel, og det tager Elseid Hysaj initiativet til at realisere. Her poserer han selv foran sin matsorte Porsche 911 Turbo, mens hans kammerat har taget plads på Hysajs ligeledes matsorte Audi S8.

Skulle listen alene afgøres af bilernes fart, skulle Albanien med denne 911’er være placeret noget højere. Her må der dog tages til takke med en 11. plads.

A photo posted by Jonis Nikaj (@jonis.nikaj) on