Ny luksus-ubåd
Foto: Aston Martin Luksusbilproducenten Aston Martin er gået sammen med Triton Submarines for at designe en ubåd i luksusklassen.

Ny luksus-ubåd

Her er Aston Martins limited edition-ubåd til fire millioner dollars

Firmaet bag James Bonds luksusbiler går til havs med deres nye og noget anderledes luksusfartøj.

Ubåde er typisk ikke den form for transportmiddel, som rigmænd vælger at kaste deres formuer på. Det lader dog til, at Aston Martin vil lave om på det - for brandet, der ellers står bag luksusbiler kendt fra blandt andet James Bond-filmene, har teamet op med Triton Submarines for at designe en ubåd, der er særdeles velegnet til et købestærkt publikum.

Ifølge The Verge fortæller folkene bag Aston Martin, at de med samarbejdet har skabt et eksklusivt og “meget limited edition” fartøj. I skrivende stund er ubåden stadig på udviklingsstadiet, men den færdige version vil kunne rumme tre personer, dykke ned til 500 meters dybde og  have en hastighed på 5,6 km/t. Med en højde på knapt to meter og en vægt på 3.991 kilo kommer ubåden til at blive den mindste og letteste trepersoners ubåd i verden.

Ubåden vil blive lanceret i 2018 i nogle få, eksklusive eksemplarer. Foto: Aston Martin

I en pressemeddelelse fortæller vicepræsident for Aston Martin Marek Reichman, at ubåden har et “slankt, elegant ydre”, og at Aston Martin har videreført deres eksklusive og luksuriøse design, der er kendt fra deres biler, til ubåden.

De første ubåde vil efter planen begynde at sejle i 2018, og for at fastholde Aston Martin-brandets eksklusivitet vil der kun blive produceret omkring 12 eksemplarer om året. Vil du have fingrene i en af dem, kan du dog godt begynde at spare op nu. De koster nemlig intet mindre end fire millioner dollars svarende til rundt regnet 25,2 millioner danske kroner - så alle vi almindelige dødelige må krydse fingre for, at vi kan få en lille glimt af ubåds-luksussen i den kommende James Bond-film.

LÆS OGSÅ: For 100 millioner luksus: Se Porsches nye bæst af en yacht

LÆS OGSÅ: Se Nikolaj Stokholms biler gennem karrieren

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe O.J. Simpsons flugtbil