Nissan Juke SOAK
Foto: YouTube

Nissan Juke SOAK

Ny funktion i Nissan-biler kan måle ud fra din sved, om du er dehydreret

Den nye funktion får bilens rat og sæder til at skifte farve efter dit hydreringsniveau og skal afhjælpe ulykker, der er forårsaget af dehydrering.

De fleste kender den lettere klamme følelse af at sætte sig ind i en bil iført svedgennemblødt tøj efter en hård omgang spinning eller en tur på løbebåndet. Men nu vil bilproducenten Nissan udnytte ubehagen - og det gør de ved at måle, om du er hydreret nok til at kunne køre forsvarligt, skriver The Drive.

Som om det ikke er high tech nok i sig selv, at din bil er i stand til at måle din fysiske tilstand, er det endda en farveskiftende feature på rattet og sæderne i din bil, som indikerer dit hydreringsniveau. Hvis stoffet er blåt, er du ordentligt hydreret og good to go. Hvis det er gult, betyder det, at du er dehydreret og bør drikke noget vand, inden du sætter nøglen i tændingen.

Designet er blevet opfundet af designeren Paulien Routs i samarbejde med Droog Design  og er svaret på et problem, du med stor sandsynlighed ikke er klar over: Nemlig at det kan være lige så farligt at køre, når du er dehydreret, som når din promille er over den tilladte grænse. Der er nemlig en forhøjet risiko for træthed, svimmelhed og langsommere reaktionstid hos føreren, og forskere fra det Europæiske Hydreringsinstitut har ifølge The Telegraph fundet frem til, at bilister, som kun drikker en enkelt tår vand i timen, er dobbelt så tilbøjelige til at lave kørefejl som de, der er ordentligt hydrerede.

Den nye teknologi er fortsat under konstruktion, og det er endnu uklart, hvornår den vil ramme bilmarkedet. I mellemtiden kan du se racerkøreren Lucas Ordonez demonstrere hydreringsfeaturen i videoen herunder.