Bilkø
Foto: Getty Images

Amerikansk lov vil gøre op med langsom venstrekørsel

Slut med ‘road rage’: Ny lov vil forhindre sneglekørsel

I den amerikanske stat Nevada har man taget trafiksikkerheden til nye højder med en lov, der gør det ulovligt at køre under hastighedsgrænsen i venstre vejbane.

Du kender det sikkert: Du kommer kørende på motorvejen med 110 km/t. Ikke under og ikke over den maksimale hastighedsbegrænsning.

Men foran dig har en slange af biler ophobet sig bag en rød Renault Clio, som fører trop i venstre vejbane med en næsten imponerende fart på 90 km/t. Det nye følgeskab lader dog ikke til at genere føreren af den lille vogn, som ufortrødent fortsætter sin cruisen gennem landskabet.

I en amerikansk stat har problemet med langsomme venstrebanekørere tilsyneladende været stort nok til, at man fra lovgivende side har valgt at gribe ind. Mediet The Drive skriver nemlig, at man i Nevada har tilføjet en paragraf i færdselsloven, der forbyder bilister at køre under hastighedsgrænsen i venstre vejbane. En tilføjelse, der skal forhindre ulykker forårsaget af ‘road rage’ og sørge for, at trafikken flyder uden problemer.

Er man førstegangsforbryder inden for denne overtrædelse, bliver man overrakt en bøde på cirka 320 danske kroner, mens anden og tredje overtrædelse udløser bøder på henholdsvis 635 kroner og 1.585 kroner. I juli måned, hvor loven trådte i kraft, var det dog kun tre personer, der er blevet dømt under den nye paragraf.

Det er endnu usikkert, om loven vil blive overført til andre stater i USA. Herhjemme vil det nok stå højt på mange danske bilisters ønskeliste, at også den danske færdselslov får et amerikansk touch.

LÆS OGSÅ: Auto-CV: Her er Lars Jacobsens biler gennem tiden

LÆS OGSÅ: Anmelderne er vilde med den nye Tesla 3

LÆS OGSÅ: 4 Biler, der vil ødelægge dit omdømme

Se, hvad vi ellers skriver om: Biler