Elbilselskabets oplever kæmpe fald i forudbestillinger
Foto: Tesla

Elbilselskabets oplever kæmpe fald i forudbestillinger

Titusinder kunder afbestiller Tesla Model 3

Kort tid før, de første kunder kan sætte deres nye Teslaer på vejene, oplever firmaet et stort antal afbestillinger på den nye bil.

63.000. Cirka så mange kunder har gennem det seneste år afbestilt den Tesla-bil, som de ellers efter planen skulle begynde at få leveret til efteråret. Det skriver Business Insider Nordic. 

Alt i alt er antallet af bestillinger på elbilen faldet fra 518.000 til 455.000. Et tal, der kan lyde voldsomt, men som ikke bekymrer Elon Musk. På trods af de mange afbestillinger har firmaet nemlig gennemsnitligt modtaget 1.800 nye bestillinger dagligt på den nye Model 3 siden i fredags, hvor 30 Tesla-ansatte som de allerførste fik overdraget deres egen version af bilen. 

Musk siger desuden, at firmaet let ville kunne nå op på det samme antal forudbestillinger igen, men at det ikke ville være til gavn for hverken firmaet eller kunderne.

“Det er ligesom når du er på en restaurant, der serverer burgere, og der er halvanden times ventetid på burgere. Vil du virkelig opfordre flere til at bestille dem?” siger han til Business Insider.

Tidligere har Musk talt offentligt om de lange ventelister på bilen og beskrevet dem som et “produktionshelvede”,  da firmaet står til at skulle producere 20.000 Model 3-biler fra december i år. Det betyder også, at kunder, der bestiller en Tesla Model 3 nu, nok først kan regne med at modtage den i slutningen af 2018.

Samtidig med den store interesse for den nye model er Tesla for nylig blevet udnævnt til det mest værdifulde amerikanske bilselskab og overgår dermed giganter som Ford og GM. Så noget tyder på, at der skal en del mere end 63.000 frafaldne kunder til at slå elbilselskabet ud.

LÆS OGSÅ: Anmelderne er vilde med den nye Tesla 3

LÆS OGSÅ: Audi A5 er den mest anvendelige cabriolet

LÆS OGSÅ: Farvel benzin: Fra 2019 vil alle Volvos biler have en elmotor