Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Din næste forlængede weekend skal finde sted i italienske Lucca

Foto: Carl Christian Spano, Unsplash & Alamy

Din næste forlængede weekend skal finde sted i italienske Lucca

Længslen til Italien er for mange identisk med længslen til Toscana, og Toscana er naturligvis først og fremmest fantastiske Firenze, men det kan jo blive for meget i længden med de mange turister, og så er det bare om at komme ud af byen! Vi vil foreslå et par dage med lys og luft i lille Lucca, et mikrokosmos af den romantiske drøm om Italien, der samtidig kan byde på mad fra eksperimenterende italienske kokke, der har arbejdet uden for den gamle bymur så langt væk som i Japan og sågar på danske Relæ og hylder moderne dansk fouragering.

GODT NOK ER Lucca lillebror i forhold til Firenze og Siena, idet der er lidt færre spektakulære sights, men det har skærmet byen for de vanvittige mængder af turister, der ellers har lagt Toscana ned i de sidste årtier. Her slipper man for tung biltrafik, og de arkitektoniske mesterværker står i kø for at blive beundret. I traditionelle købmandsbutikker kan man købe sig fattig i regionens specialiteter i form af toskanske pølser, pasta og bælgfrugter solgt i uprætentiøs oldschool indpakning, der kan få autenticitetsbarometeret op og ringe hos enhver madnørd.

Toscanerne har ry for at opføre sig som en slags italiensk adel: Når man har bidraget til verdenskulturen ved at opfinde renæssancen, er der ingen grund til at råbe højt og gøre et nummer ud af sig selv. Så kan man endda tillade sig med italiensk målestok at være lidt reserveret. Den lokale accent er nem at genkende, for folk i Toscana er ikke vilde med at udtale k-lyde, men de er alligevel indehavere af en slags rigsitaliensk, fordi man regner med, at Dante talte på den måde.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her