Skilsmisse
Foto: Getty

Bartendere bliver skilt oftere end tandlæger: Se hvor stor skilsmisse-risikoen er for dit job

Der er sammenhæng mellem profession og risiko for skilsmisse, viser ny undersøgelse.

Det er ingen hemmelighed, at skilsmisser er blevet mere og mere normale i løbet af de sidste årtier. Det er ikke halvdelen, som myten siger, men andelen af skilsmisser er steget støt de sidste mange år. Og dit karrierevalg siger meget om, hvor stor risikoen er for, at netop dit ægteskab ender i skilsmisse. Det skriver flowingdata.com.

Ved at sammenholde skilsmisserater med en lang række forskellige professioner, har Flowing Data, en datablog startet af amerikanske Nathan Yau, der har en Ph.d. i statistik fra UCLA, fundet frem til, at visse typer job medfører markant større skilsmisserisiko end andre.

I toppen af listen finder man professioner som bartender, danser, massageterapeut og stewardesse, der har omkring 50 procent risiko for at blive skilt, mens tandlæger, farmaceuter, økonomer og civilingeniører kun har 20-25 procent risiko for, at deres ægteskaber ender ulykkeligt. Allermindst er risikoen for aktuarer, der er uddannet i forsikringsmatematik, som ligger under 20 procent.

Ifølge Flowing Data viser tallene, at en persons uddannelsesniveau har indflydelse på vedkommendes risiko for skilsmisse. Højtuddannede mænd og kvinde har lavere risiko for at blive skilt end lavtuddannede, ligesom arbejdsløse bliver skilt oftere end folk, der er i job. Tallene viser også, at højere indkomst er lig med lavere risiko for skilsmisse.

Undersøgelsens data stammer fra American Community Survey, der er finansieret af den amerikanske regering, og som løbende indsamler demografiske oplysninger om den amerikanske befolkning. Flowing Data understreger, at undersøgelsen viser korrelationen mellem professioner og skilsmisserate, men ikke kan forklare årsagen: Med andre ord vil en tandlæge, der siger sit job op for at blive bartender ikke lige pludselig fordoble risikoen for at blive skilt fra sin partner.

Se, hvor dit job befinder sig på listen, her.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Derfor er unge mennesker deres partner utro

LÆS OGSÅ: Tendens: Børn bruger dødsfald til at få anerkendelse på YouTube

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Her er amerikanernes sexvaner