Fair?
Foto: Dan Kitwood/Getty Images Personen på billedet har ikke noget at gøre med historien.

Fair?

Japansk firma giver ikke-rygere mere ferie

De ansatte, der ikke ryger, får seks ekstra feriedage om året.

Det er som sådan ikke nyt, at rygere måske tager lidt flere pauser i løbet af en arbejdsdag. I Japan har et firma nu kompenseret ikke-rygerne, efter de luftede deres utilfredshed. 

Det kom af en besked i forslagskassen.

Ikke-rygerne klagede over, at de arbejdede mere end deres kolleger, som holdt lange pauser for at passe deres rygning.

Nu har det japanske marketingsfirma Piala Inc så indført, at de medarbejdere, der kan lade smøgerne være, får seks dages betalt ferie mere om året som kompensation. 

”En af vores ikke-rygende medarbejdere lagde tidligere i år en besked i firmaets forslagskasse, hvor der stod, at rygepauser gav problemer. Vores direktør så beskeden og var enig, så vi giver ikke-rygerne noget ekstra fri som kompensation,” siger en talsmand for virksomheden, Hirotaka Matsushima, til The Telegraph.

Firmaet, der ligger i Tokyo og beskæftiger 120 medarbejdere, holder til på 29. etage af en kontorbygning, hvilket betyder, at alle rygepauser tager mindst et kvarter, fordi rygerne ifølge avisen skal helt ned på kælderplan for at tænde op.

Derfor håber direktøren for Piala Inc også, at det nye tiltag vil skabe et incitament for firmaets ansatte til at kvitte cigaretterne. Indtil videre har fire personer lagt smøgerne på hylden, efter ordningen blev indført i september.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen, WHO, ryger 21,7 procent af den voksne befolkning i Japan, skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Her er, hvad 30 pakker cigaretter gør ved din krop

LÆS OGSÅ: Drømmejob: Bliv betalt for at rejse verden rundt

LÆS OGSÅ: Luke Skywalkers lyssværd sælges på auktion

Se, hvad vi ellers skriver om: Ferie