Ruslands regering lancerer kampagne mod livsfarlige selfies efter flere dødsfald

Ruslands regering lancerer kampagne mod livsfarlige selfies efter flere dødsfald

Selfie-idiotien når nye højder.

Det russiske indenrigsministerium har tirsdag udsendt en kampagne, der fortæller folk om farerne ved at tage selfies. Om end det lyder temmelig dumt, så har den russiske regering truffet en klog beslutning. 

LÆS OGSÅ: Stjernene og deres luksuriøse ure

Alene i 2015 har Rusland oplevet været mere end 100 selfie-relaterede ulykker og flere end ti dødsfald. Så sent som i maj skød en 21-årig kvinde sig i hovedet ved et uheld, mens hun tog et selfie. Og i januar sprængte to unge mænd fra Ural-området sig selv i luften, da de tog et selfie, mens de holdt en håndgranat, hvor de havde trukket splitten ud. Det skriver nyhedsmediet France 24.  

Bliv ven med Euroman på Facebook. 

“På det seneste har vi bemærket, at antallet af uheld skabt af selfie-fotografer stiger konstant,” fortæller Yelena Alexeyeva fra det russiske indenrigsministerium. 

Alexeyeva har tilsyneladende ret. I maj døde en teenager fra Ryazan-regionen, da han skulle tage en selfie på en jernbane, men ved et uheld kom i kontakt med køreledningerne. Og i april sidste år blev Xenia Ignatyeva på 17 år dræbt af et ti meter fald, da hun ville tage en selfie fra en jernbanebro. 

Tendensen med de livsfarlige selfies har vi også skrevet om her på Euroman. Fx de to vovehalse Vitaliy Raskalov fra Ukraine og russiske Vadim Makharov, der sammen bestiger de højeste bygninger i hele verden. Du kan se en video med de to lige her:For at bremse tendensen har den russiske regering lavet flyers med logoer, der skal bremse tendensen. At logoerne mest af alt ligner sædvanlige trafikskilte, er i sig selv er lige så hovedrystende, som fænomenet man forsøger at stoppe. 

Bedøm selv her: 

 
 
 
 
 
 
 
 
LÆS OGSÅ: 8 alternativer til Netflix

LÆS OGSÅ: Sådan skal du ikke opføre dig, når du rejser i udlandet

LÆS OGSÅ: 7 retter til en dansk sommeraften

Se, hvad vi ellers skriver om: Tendenser og Rusland