Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

5 ting at glæde sig til i fodboldweekenden

5 ting at glæde sig til i fodboldweekenden

James Milner blev vist ud af sin tidligere idrætslærer, Emre Mor kan igen ikke opføre sig ordentligt, og Preben Elkjærs italienske mesterskab analyseret i fremragende podcast.

De håbløse engelske dommere

Mens Manchester City smadrer al modstand foran sig og har vundet de sidste seks kampe i alle turneringer med en målscore på 27-2, altså scorende over fire mål i gennemsnit pr. kamp, vælter Liverpool videre som en fuld vagabond med lommen fuld af lottokuponer.

Lørdag spillede Liverpool en rædderlig kamp mod Crystal Palace, der ligger tre point fra nedrykningsstregen. Det forhindrede dog ikke Palace i at lave tre nemme mål, næsten en fjerdel af alle de mål, der er gået ind mod de røde denne sæson, mod et meget sårbart Liverpool-forsvar, der pludselig lignede sig selv fra de seneste sæsoner, før Alisson og Van Dijk kom til.

De røde fik dog alligevel skrabet tre point til sig efter tre utroligt heldige mål, to mystiske afretninger og et kolossalt drop; derefter en flot soloaktion af Sadio Mané, der satte sin første fod rigtigt de sidste to måneder. Liverpool har et par ugers pause, og hvis træner Klopp ikke får spillerne tilbage på rette kurs, bliver det næppe til et mesterskab i år.

zaha.jpg

Kampens dommer var Europas dårligste, Jon Moss. Et mosefund af en stædig, langsom og svag klovn af en dommer, der minder en del om Ole Thestrups idrætslærer i Busters verden. En type man kun finder i Premier League blandt de store ligaer. Man kan slet ikke forestille sig ham eller en anden af samme type, Mike Dean, i Serie A eller La Liga. De findes kun i Premier League.

Jon Moss havde nu helt ret, da han smed James Milner ud for to håbløse sene tacklinger på Wilfried Zaha, der som vanligt drev gæk med Liverpools forsvar. Sjovt nok var James Milner som dreng elev i primary school i Horsforth, hvor Jon Moss dengang var lærer. Idrætslærer, selvfølgelig.

På onsdag møder Liverpool Leicester hjemme, mens City har to pokalkampe, der skal overstås, før de skal til Newcastle dagen før.

Danskere med chance for tysk mesterskab

For en gangs skyld fører Bayern München ikke den tyske liga. Faktisk ser det ud som om, at der er pæne muligheder for en anden mester end Robben, Ribery, Neuer og de andre halvgamle drenge fra München i år. Nemlig danskerklubben Dortmund.

I den første kamp efter vinterpausen vandt Bayern 3-1 ude over Hoffenheim og lagde dermed et pænt pres på Dortmund, der havde en svær udekamp mod RB Leipzig med Yussuf Poulsen på holdet. Men Dortmund vandt en smal 0-1-sejr og responderede dermed modent på udfordringen fra Bayern.

thomas2.jpg

Thomas Delaney spillede hele kampen for Dortmund, mens Jacob Bruun Larsen sad på bænken samtlige 90 minutter. Tænk, hvis de to danskere kan fravriste Bayern titlen og vinde et mesterskab til Borussia Dortmund? Man skal være neutral som kommentator, men lige i dette tilfælde vil jeg erklære mig sort/gul resten af sæsonen og håbe på Ruhr-klubben.

Dortmund tager imod Hannover 96 på lørdag, mens Bayern har Stuttgart hjemme.

PSG i cirkusligaen

PSG vandt 9-0 over Guingamp i en kamp, hvor Neymar, på midten af banen, lavede et såkaldt sommerfugleflip over en spiller, der tillod sig at tackle ham tidligere i kampen. Altså, det bliver bare lidt anstrengende. PSG er et stærkt hold, men det er svært at tage Ligue 1 særligt alvorligt, når førerholdet er så stærkt, at det ligner blinde mod seende på banen.

neymar.jpg

PSG, der fører med 13 point for to kampe mindre end Lille, møder Rennes i weekenden. Måske tager de parisiske stjerner sig sammen og vinder tocifret denne gang?

Legenderne i Serie A i ørerne

Hvis man som jeg elsker Serie A, bør man give podcasten Golazzo en chance. Den opdaterer på den italienske liga, men har også altid et stort tema fra gamle dage i italiensk fodbold. Det kan være en snak om Francesco Totti, Roberto Baggio, VM-sejren i 2006 eller nogen af klubberne.

I denne uge taler de tre ekstremt dygtige værter om Veronas sensationelle Scudetto i 1985, og eftersom Preben Elkjær var en af Veronas vigtigste spillere, er det oplagt som dansker at lytte med. Giv det en chance.

gat.jpg

Apropos legender, så får Milan, med det lille næsehorn Gennaro Gattuso som træner og legenderne Leonardo og Paolo Maldini i den sportslige ledelse, fornøjelsen af at være værter for Napoli lørdag aften i Milano. Lad os håbe, at tilskuerne opfører sig lidt bedre, end sidst Koulibali var på San Siro (mod Inter), hvor den store forsvarsspiller blev chikaneret med racistiske tilråb hele kampen. Sker det igen, er der en god chance for, at Napolis spillere udvandrer.

Emre Mor og disciplinen

Emre Mor trænede ikke med resten af Celta Vigos mandskab onsdag formiddag efter endnu engang at have udvist disciplinære problemer. Det skete også nogle gange sidste sæson, og Emre Mor har kun spillet 293 minutter hele sæsonen i La Liga.

emre mor.jpg

Emre Mor var med et transferbeløb på 13 millioner euro Celtas dyreste spiller. Indtil nu har han været en stor skuffelse, men spørgsmålet er, om Emre Mor kan sælges til en fornuftig pris, eller om klubberne derude ikke tør røre dansk-tyrkeren med en ildtang? Talentet er ingen i tvivl om, men det er bare ikke nok, hvis spilleren ikke kan opføre sig ordentligt. Det er så sørgeligt at se en så god spiller smide sin karriere væk, fordi hovedet åbenbart er et helt andet sted. Måske skulle man sende Morten Karlsen, der var Mors succesfulde barnepige i Farum, til Galicien et par måneder?

Celta Vigo kunne ellers godt bruge en Emre Mor i topform. De skal spille nedrykningsgyser mod Real Vallodolid søndag middag.

Karsten Krogh kommenterer La Liga og Serie A på Strive Sport og har skrevet om international fodbold i en årrække.