EM Portugal Christiano Ronaldo

EM Portugal Christiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo afviser journalist og smider hans mikrofon i en sø

Følelserne sidder udenpå tøjet på Portugals anfører, Cristiano Ronaldo, op til den afgørende kamp mod Ungarn aften.

Han er fra Sydeuropa og har et klassisk temperament derefter, men alligevel er det sjældent set, at Cristiano Ronaldo bogstavelig talt tager pressen i egen hånd, som han gjorde tidligere i dag.

På en gåtur sammen med flere af Portugals landsholdsspillere ved hotellet i Lyon, hev han nemlig en mikrofon ud af hånden på en journalist, der angiveligt kom hen og spurgte "er du klar til aftenens kamp?". I stedet for at svare så tog stjernespilleren altså mikrofonen. Og smed den i søen. Og gik videre.

Men hvorfor skulle han dog smide det dyre stykke arbejdsværktøj ud i den sikre druknedød?

Måske er det fordi, Portugal endnu ikke har vundet en kamp ved europamesterskaberne i Frankrig. Først spillede de lige op med miniput-nationen Island i en kamp, der endte 1-1, efterfølgende skete det samme mod Østrig, dog var kampen helt målløs. Og her brændte Real Madrid-spilleren sågar et straffespark.

I den sammenhæng kan det også være, at Cristiano Ronaldo er træt af, at han har brændt de sidste fire ud af fem straffespark, han har skudt, skriver den britiske avis Mirror. De tilføjer, at det også kan være, det går ham på, at han ikke har scoret på et eneste af sine 36 frispark mod mål i større turneringer for Portugal.

Ikke nok med det kan han også kigge mod sin Real Madrid-holdkammerat, Gareth Bale, og blive irriteret. Den walisiske stjernespiller har nemlig et ganske glimrende EM; han har sammen med resten af Wales' landshold spillet sig videre i slutrunden som 1'er i deres pulje.

Og endeligt kan det måske gå Ronaldo ganske meget på nerverne, at Portugal er nødt til at slå Ungarn i aften, hvis de skal være sikre på at spille sig videre.

Efter den målløse kamp mod Østrig har den portugisiske landstræner, Fernando Santos, fortalt at Cristiano Ronaldo ikke har kunnet sove. Men træneren er ikke i tvivl om, at Ronaldo kan samle sig, skrev blandt andet The Guardian efter holdets træning i går, tirsdag:

"Dagen efter den første kamp skrev I (pressen, red.) at Cristiano var et stort smil... Nu er jeres historie, at han ikke smiler... Jeg er sikker på, at han vil komme sig over, hvad der er sket indtil nu og gøre, hvad han gør bedst: at score mål, og jeg er sikker på, at han vil være mentalt stabil til at kunne gøre det igen."

"Han fortsætter med at tage frispark og straffespark. Han bærer holdet på sine skuldre, og vi elsker ham. Portugiserne elsker ham," sagde han.

Dét var i går – om og hvordan mikrofon-episoden og kampen i aften udvikler sig finder vi ud af om ganske få timer, når Portugal går på banen mod Ungarn i Lyon klokken 18:00.

Se klippet, hvor Cristiano Ronaldo tager journalistens mikrofon her: