Indianerbold i Madrid

El Clásico søndag aften var en af de mest underholdende i mands minde. Men velspillet? Nej. I disse politisk korrekte tider skal man sikkert passe på at med at bruge udtrykket indianerbold, men i fodboldkonnotationen er der ikke et mere korrekt udtryk for, hvad der foregik i søndag aften. En fodboldkamp, der vælter frem og tilbage uden struktur.

Da Rakitic scorede til 1-2 i 73. minut, og Sergio Ramos lige efter fik rødt kort, troede man vel egentlig, at det var ovre. Så scorede James Rodriguez, og Real Madrid – med en mand i undertal – pressede faktisk på at for at vinde.

Det resulterede i, at Barcelona - Messi, selvfølgelig - i et kontraangreb fik scoret til 2-3 og dermed åbnede kampen om mesterskabet igen. Og der var mange, mange flere store chancer det sidste kvarter. Kampen kunne i realiteten have endt 5-4.

Men hvorfor kunne Barcelona overhovedet få lov til at etablere et kontraangreb i 92. minut, når nu uafgjort var et glimrende resultat for Real Madrid? Og i samme situation - hvorfor sparkede Marcelo ikke bare Sergi Roberto ned på midten af banen, da han havde chancen? Og hvorfor laver Sergio Ramos en benbrækkertackling til rent rødt i en fuldstændig ufarlig situation?

Man forstår, at spillerne er oppe at køre, men det er altså folk, der har vundet Champions League, VM, EM, mesterskaber alle mulige steder. God underholdning? Helt sikkert! Indianerbold? Oh, yeah!

Håbløs dommerpræstation i Spanien

Selv om det næsten er en uge siden, så bliver vi simpelthen også nødt til at nævne skandalen på Bernabéu i tirsdags. Og når nu to af verdens fire bedste fodboldhold mødtes i kvartfinalen i Champions League, var det virkelig ærgerligt, at dommer Viktor Kassai og hans team slet ikke havde klasse til at følge med på dette niveau.

På banen var Bayern det bedste hold. De spillede hurtigere og klogere end Real Madrid, og verdens bedste kontraspiller, CR7, satte ikke en fod rigtigt indtil det 76. minut, selvom der var en del omstillingsmuligheder. Det lignede en Real-exit efter Lewandowskis straffe, men så viste Ronaldo kvaliteten med et fremragende mål. Sergio Ramos lavede selvmål, og så ødelagde dommer Viktor Kassai kampen.

En meget tændt Vidal fik gult/rødt i en situation, hvor der ikke engang var frispark, og så kunne Bayern se frem til 35 minutter i undertal. Real lagde et hårdt tryk på Bayern, og Ronaldo scorede sit andet mål efter 114 minutter. Replayen viste, at han var offside. Ikke 20 eller 30 centimer. Mindst en meter. I anden halvleg af den ekstra spilletid scorede Ronaldo sit tredje mål. Igen var han offside. Igen missede linjevogteren det.

Efter kampen brød Lewandowski, Thiago, der i øvrigt havde spillet en fantastisk kamp, og Vidal ind hos dommer Kassai for lige at fortælle ham deres mening om hans præstation. Sympatiske Ancelotti talte om, at dommerne skal have videohjælp fremover, og i det hele taget var det svært ikke at have sympati med de stakkels Bayern-folk. Hele tre afgørende domme var gået imod dem.

Konspirationselskere talte om, at Barcelona og Real Madrid meget ofte har dommernes marginaler med sig på deres hjemmebaner. Og det kan godt være, at der er en rem af huden i de beskyldninger. Men det allermest ærgerlige ved de kæmpestore dommerfejl er jo, at når man nu har de bedste hold i verden på banen, så er det bare så surt, at det bliver afgjort på forkerte dommerbeslutninger. Man sad og følte sig snydt efter kampen. Øv!

Robin Olsen viser klassen

Der er gået 13 mål ind på FCK denne sæson. Det er helt sindssygt. Man sad og kom lidt i tvivl, om Robin Olsen egentlig er en god keeper, fordi han har så lidt at lave. Men det fik han vist mod FCM, at han er. Tre-fire klasseredninger i en sjov og underholdende kamp, hvor FCM havde fået point, hvis Robin Olsen ikke havde vist klassen frem mod Hassan, Onuachu og Novak.

FCM spillede en fin kamp, men de skal stadig bruge alt for mange chancer til at score mål, og defensiven halter. De er alt for nemme at score mod. FCK er til gengæld skarpe, når de får chancen, og selv efter en middelmådig præstation efter deres standarder, vinder de relativt sikkert over det sidste hold, der var danske mestre før dem. Det skal blive spændende at se, om FCK kan præstere en ubesejret sæson. Mine penge er på københavnerne.

Mourinhos resultater – og indkøb

Meget tyder på, at Liverpool misser den altafgørende fjerdeplads i Premier League. Og endda til den værste modstander mulig, ærkerivalerne fra Manchester United. Det er ærligt talt svært ikke at se, at det er helt fortjent. Når Lallana og Mané er ude, er Liverpool med de to brasilianere Coutinho og Firmino som undtagelser, et hold af helt gennemsnitlige spillere, der lige så godt kunne spille for Stoke, Watford eller West Ham.

Liverpool har overhovedet ikke truppen til en top 4-placering i England. Det er vel egentlig et mindre mirakel, at de overhovedet er kommet så tæt på, og måske endda stadig snupper fjerdepladsen.

Manchester United er derimod kun vokset og vokset efter en svær start for Mourinho i denne sæson. De har nu tabt to af de sidste 37 kampe i alle turneringer, og Gary Lineker, der i øvrigt er god at følge på Twitter, tweetede den anden dag, at United har et hold, der godt kan vinde mesterskabet næste år.

Man kan mene meget om José Mourinho og hans manerer og metoder, men portugiseren kan altså sætte et hold sammen, der vinder fodboldkampe. Han bruger også penge på det. Denne sommer alene brugte han næsten halvanden milliard på spillere. Det betyder også, at United har en stor, stærk trup, der har været nødvendig for at kunne være med i alle turneringer og spille mange kampe. Det kan virkelig vise sig at blive meget vigtigt, for selv om mesterskabet er væk, er Manchester Uniteds Champions League-deltagelse næsten uvurderlig fra et branding-synspunkt.

Hvor meget brugte Liverpool denne sommer, spørger du? De tjente såmænd godt 100 millioner. De amerikanske ejere må være glad for træner Jürgen Klopp, tænker man.

Mange mål i Italien

Man møder stadig mennesker, der tror, at italiensk fodbold er kedeligt og målfattigt. Lørdag spillede Atalanta-Bologna og Fiorentina-Inter. Kampene endte 3-2 og 5-4. Der blev scoret over fire mål i snit pr. kamp i Serie A denne weekend. I Rom var Lazio foran 5-0 mod Palermo efter 27 minutter. Gad vide, hvad træneren sagde til sine spillere i pausen? ”Hvis denne kamp ender tocifret, løber I et maraton om dagen i resten af sæsonen”? Kampen endte 6-2.