Foto: YouTube

F.C. København fylder 25 år: Se den nostalgiske jubilæumsfilm

Københavnerklubben giver et tilbageblik på deres første 25 år i fodboldverdenen.

2017 var et historisk år for FCK, som kunne kigge tilbage på et kvart århundrede i fodboldverdenen. I den forbindelse har københavnerklubben i dag offentliggjort en film, som bærer den passende titel ‘F.C. København 25 år’.

Filmen er skabt til FCK-fans af FCK-fans, herunder koryfæer som klubbens første cheftræner Benny Johansen og sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm.

Gennem en sammenblanding af arkivklip og nye iscenesatte elementer med forskellige nøglepersoners forberedelser på en kampdag fortælles historien om klubben. 

Fra opstarten, dengang for 25 år siden da B1903 og KB besluttede at gå sammen om at skabe et nyt københavnsk storhold, over spillemæssige højdepunkter med stjerner som Johansen-brødrene, Zuma og Delaney i hovedroller, frem til Ståles regeringstid i dag.

Alt i alt skal det give seerne følelsen af det fællesskab, der binder FCK-fans sammen i dag, skriver klubben i en pressemeddelelse.

“Vi håber, at FCK-fans vil sætte pris på filmen, for vi har lavet den for dem,” siger pressechef Jes Mortensen.

Den Oscar-nominerede instruktør Tobias Lindholm, der står bag film som ‘Jagten’ og ‘Kapringen’, har været konsulent på manuskriptet til jubilæumsfilm, som skuespilleren Pilou Asbæk har lagt stemme til. Og for Lindholm var det en større udfordring at være med til at udforme filmen, der emmer af fan-kærlighed til klubben.

“Normalt med film, der ved folk ikke noget, og så fortæller man dem en god historie. Her skal man fortælle en historie, som alle skal kunne genkende sig selv i og genkende følelserne,” udtaler han.

“Jeg opdagede en aften, at jeg synger ‘Aldrig skal du være alene’ for min søn, når han skal sove om aftenen, og der gik det op for mig, hvor lidt, man behøver at sige, før man har den her særlige F.C. København- og Parken-følelse. Derfor har vi forsøgt at sige så lidt, vi kunne i den, og så har Pilou lagt sin sprøde røst på.”

Du kan se filmen herunder.