Hvordan forklarer du, hvad ergometerroning er?

”Det er lidt en underlig sport, for det er faktisk bare folk, der tester, hvem der er den stærkeste roer på nogle fitnessmaskiner. Vi sidder 30 mænd på en masse romaskiner og alle kigger ind i en skærm, der viser et simuleret løb. For os er det den ultimative fitnesstest.

Jeg ror både 2.000 meteren til danmarksmesterskabet i ergometerroning og udenfor på vandet. For mange roere er det en vigtig test, der kan vise, hvor man ligger styrkemæssigt i forhold til andre roere.”

Er det roningens styrkeløft?

”Det kan man godt sige. Det handler kun om styrke, og hvem der kan trække de største watt i maskinen. Maskinen er nemlig meget tilgivende, og det er lidt lige meget, hvordan du ror. Hvis du laver tekniske fejl i singlesculleren ude på vandet, bliver du virkelig straffet, men maskinen tager bare alt til sig.

Hvad betyder det for din rigtige roning, at du er så stærk i disciplinen?
”Det er godt at have et stort power-output på romaskinen, men det er langt fra det samme som at ro singlesculler ude på vandet, hvor der er mange flere faktorer, der spiller ind. Der er rigtig mange roere i verden, der er hurtigere end mig på vandet, selvom jeg er en del stærkere, end de er.”

Hvor mange watt kan du trække?

”Det ligger omkring de 540 watt i snit i de ca. seks minutter, det tager at færdiggøre 2.000 meter. Jeg har lige lavet en test med SportsLab på TV2, hvor jeg skulle holde en toaster i gang på 700 watt.

Det er en del mere end det, jeg er vant til. Det gik okay, men det tager overraskende lang tid at riste et brød. Jeg holdte den i 1 minut og 40 sekunder, og den almindelige tid for at riste et brød er vist 2 minutter og 30 sekunder. Det var en lidt speciel test.

Hvis jeg kom under de 700 watt, ville toasteren slå fra, og jeg ville spilde min energi. Men det var ikke så slemt som 2.000 meteren, der syrer meget mere over længere tid. Men det gjorde stadig ondt.”

27. januar afholdes DM i ergometerroning i Gladsaxe Sportscenter.