USA Today imponeret af video fra FCK
Euroman

USA Today imponeret af video fra FCK

FCK's derby-video får amerikansk medie til at tabe næse og mund

Nu har FCK-fansene igen vakt opmærksomhed i et amerikansk medie. 

Sidste år var det avisen Washington Post, der havde svært ved at få armene ned på grund af en kanon-tifo, som FCK’s fans havde arrangeret til et lokalopgør mod Brøndby.

Og det kan godt være, FCK ikke har verdens smukkeste fans, men dem, de har, forstår at skabe en stemning, der vækker genlyd både i Europa og på den anden side af Atlanten.

Oven på søndagens derby-sejr over Brøndby har blandt andet britiske Independent og amerikanske USA Today fundet frem til en video fra kampen produceret af FCK’s egen tv-afdeling.

”Denne video indfanger europæisk fodbolds galskab - får dig til at tabe næse og mund,” skriver USA Today. Så har man læst det med. Det skal siges, at skribentens kendskab til europæisk fodbold  vist ikke er så imponerende.
 
”Jeg har aldrig vidst, at jeg havde lyst til at rejse til Danmark, for slet ikke at tale om at se en fodboldkamp. Nu er begge ting på min liste over ting, jeg må gøre, inden jeg dør,” skriver Nate Scott.

LÆS OGSÅ: Bendtner i identitetskrise: Jeg forstår ikke mit kælenavn

Under alle omstændigheder er det en teknisk meget gennemført video, særligt imponerende er mængden af røg, som det lykkes det romerlyssvingende hjemmepublikum at frembringe. Det gør selvfølgelig heller ikke videoen ringere, at hjemmeholdet scorer tre flotte mål i 3-1-sejren.

Man forstår udlandets begejstring. 

Hvis bare det altid var FCK’s tv-afdeling, der producerede Superligafodbold …

LÆS OGSÅ: Populært tøjmærke designer nu FCK-trøje

LÆS OGSÅ: Se Zlatans tatoverede torso i hungersnødskampagne

LÆS OGSÅ: 90’ernes fodboldstjerner: Hvor er de nu?