Mens nerverne har ødelagt Ronaldo, Neuer og Messis nattesøvn forud for aftenens Ballon d'Or-uddeling, er der en anden fodboldstjerne, der må have hvilet på fortjente laurbær efter, at han i går tiltrak sig hele fodboldverdenens opmærksomhed med en spektakulær scoring - og en spektakulær fejring.

Manden er Francesco Totti, der i går blev den mest scorende spiller i et lokalderby mellem Roma og Lazio og fejrede det på uventet facon.

De rødgule fra Roma var bagud med 0-2, men den i sin klub så højt elskede anfører reducerede først til 1-2, og da han senere satte en akrobatisk flugtning ind til 2-2 løb han ud og tog en selfie med fansene på Roms olympiske stadions nordlige kurve i baggrunden.

Her kan du se den 38-årige kaptajn lave andemund til kameraet:

Telefonen, som han tog billedet med, fik han stukket i hånden af en assistent, men selvom det var planlagt, er der ingen, der kritiserer fodboldspilleren for medieliderlighed. Tværtimod.

Tyske Bild kalder jubelscenen for "Tottis storartede Derby-Show: Fodboldverdenens cooleste selfie."

En journalist hos engelske The Mirror er enig. Richard Innes, som han hedder, skriver ellers, at han hader selfies, som han absolut ikke kan se nogen undskyldning for at lave, slet ikke i forbindelse med fodbold. Men, skriver han så:

"Den slags gælder selvfølgelig kun for almindelige dødelige. For Totti kan gøre, hvad fanden, der passer ham. Hvis enhver anden fodboldspiller på planeten havde lavet den, ville vi have fundet det aldeles, komplet, voldsomt smagløst. Men Totti? Han kan faktisk på egen hånd have gjort selfier cool med et enkelt slag. Imponerende."

Amerikanske ESPN mener også, at 'Kongen af Rom', som Totti kaldes i folkemunde, kan tillade sig hvad som helst:

I Rom er Totti blevet endnu mere ikonisk, end han var i forvejen.


Hovedpersonen forklarer i den italienske regionsavis L'Unione Sarda, hvorfor han greb til selfien:

"I mit eget liv er det ikke noget, jeg bryder mig om at lave, fordi jeg gerne vil have, at det forbliver privat. Men i løbet af ugen havde jeg overvejet at lave en ekstraordinær jubelscene. Og med den her selfie kommer alle til at huske målet til 2-2."

Det får han nok ret i, Totti. Her kan du se målet.

 
LÆS OGSÅ: Mourinho træder varsomt med konspirationsteorier: Jeg har ikke lyst til at blive straffet

LÆS OGSÅ: Glem alt om iron man, ny løbetrend får din puls til skyerne

LÆS OGSÅ: Fodbold-insideren afslører: Stor handel flopper på grund af krav om penge under bordet