Højreorienteret medie undskylder efter at have brugt et billede af Lukas Podolski i en historie om menneskesmugling
Foto: Getty Images

Højreorienteret medie undskylder efter at have brugt et billede af Lukas Podolski i en historie om menneskesmugling

Det amerikanske medie Breitbart har tilsyneladende forvekslet fodboldspilleren med et bandemedlem, der smugler migranter til Spanien på jetski.

Det skabte røre på nettet, da mediet Breitbart i fredags udgav en nyhed om, at spansk politi havde anholdt en bande, der transporterer migranter fra Marokko til Gibraltar på jetski mod en betaling på op til 5.000 euros.

Selvom historien i sig selv er usædvanlig, var det i stedet det billede, som Breitbart havde valgt at bruge i artiklen, der fik folk til tasterne. Afbilledet ser man nemlig den nyligt pensionerede fodboldspiller Lukas Podolski fra holdet Galatasaray, som under verdensmesterskaberne i Brasilien i 2014 nød en tur på havet som passager på et par jetski. Det skriver Independent.

Breitbart er grundlagt af Trumps nyligt fyrede chefstrateg Steve Bannon, der tidligere har beskrevet mediet som en platform for hvide supremacister og neo-nazister.

Den uheldige fejltagelse nåede at blive delt bredt på nettet, før Breitbart ændrede artiklen, der nu indeholder en note skrevet en redaktør på mediet.

“En tidligere version af denne historie inkluderede et billede af Lukas Podolski på jetski. Billedet blev præsenteret som en illustration af en person på jetski. Breitbart London ønsker at undskylde til hr. Podolski,” står der nu i artiklen.

“Der er intet bevis for, at hr. Podolski er hverken et migrantbandemedlem eller bliver udsat for mennesketrafficking. Vi ønsker hr. Podolski det bedste i hans nyligt annoncerede pension,” skriver redaktøren.

Breitbart har netop genansat Steve Bannon efter hans afskedigelse i Det Hvide Hus.

LÆS OGSÅ: Fansene har talt: Bergkamps perle er det bedste mål i Premier Leagues historie

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen fortæller om den gang en gruppe Real-fans ville tæske ham på grund af hans trøje

LÆS OGSÅ: Tinder vil på ærmerne i Manchester United