Foto: Getty

Italiensk sportsmagasin kårer de værste 20 sekunders fodbold nogensinde

Den tvivlsomme ære tilfalder Manchester City og Queens Park Rangers.

Alle rigtige fodboldelskere sætter pris på videoklip af spektakulære mål, avancerede driblinger og snævre kombinationer. Men underholdningsværdien i en gigantisk afbrænder, et målmandsdrop eller en kikset tilbagelægning skal absolut ikke undervurderes.

Det ved du, når du har set 22 spillere fra engelske Manchester City og Queens Park Rangers vælte over hinanden på kryds og tværs i en sekvens, som det italienske magasin l’Ultimo Uomo har kåret til de værste 20 sekunder i fodboldens historie.

Det kaotiske klip, der stammer fra et Premier League-opgør mellem de to klubber i 1993, indeholder så mange komiske fejl, at det kan være svært at tro, at der rent faktisk er tale om fuldtidsprofessionelle spillere – tilmed i én af verdens bedste ligaer. Manchester Citys nummer 4, der laver en tilbagelægning, som ville få selv Jesper Olsen til at græmme sig, er endda den tidligere engelske landsholdsspiller Steve McMahon, der også tørnede ud for Liverpool. Han har dog kunnet varme sig ved, at QPR valgte at brænde den efterfølgende kæmpechance på endnu mere absurd vis. Se hvordan hele farcen udfolder sig her:

Klippet, som l’Ultimo Uomo har kåret som det værste nogensinde, stammer fra Twitter, og er langt fra det eneste af sin slags. På profilen ’Crap 90s Football’ kan man finde et væld af morsomme sekvenser fra gamle 90’er-kampe, det ene værre end det andet. Se et par af eksemplerne nedenfor eller gå selv på opdagelse i arkivet på @Crap90sfootball.