Messi fængsel

Messi fængsel

Messi dømt i skattesag: Twitter griner, græder og håner

Lionel Messi er blevet idømt 21 måneders fængsel i en sag om skattesvig - det har fået kreative tastatur-humorister på banen.

Barcelona-stjernen og nu (måske) forhenværende argentinske landsholdsspiller Lionel Messi er onsdag blevet idømt 21 måneders betinget fængsel i en sag om skattesvig, hvor også Messis far, Jorge Messi, blev dømt.

Skattemyndighederne har under retssagen ført deres bevis for, at Messi-familien i perioden fra 2007 til 2009 har skjult indtjeningen på sponsoraftaler og salg af foto-rettigheder for myndighederne ved at benytte sig af selskaber placeret i skattely i Belize og Uruguay.

Lionel Messi har siden sagen begyndte at rulle i 2013 insisteret på, at han ikke kendte til de nærmere omstændigheder omkring forvaltningen af økonomien, der var overlagt til hans far.

Jorge Messi har hævdet, at han ikke har haft viden nok til bevidst at kunne orkestrere skatteunddragelse og skyder i stedet aben videre til sine skatterådgivere.

Men retten har altså fundet, at Lionel Messi og Jorge Messi er skyldige i skatteunddragelse. Fordi dommen er under to år, og de tiltalte ikke tidligere har været straffet, er dommen gjort betinget. Dommen kan ankes til den spanske højesteret.

Samtidig er Lionel Messi og Jorge Messi idømt henholdsvis 2,2 og 1,5 millioner euro i bøder(svarende til 14,7 millioner og 11 millioner kroner) der skal betales til den spanske stat.

Selvom dommen er alvorlig, har fået kreative tastatur-humorister på banen. Twitter flyder allerede over med opdateringer og billedmanipulationer af Messi i diverse afskygninger. 

Se bare et udpluk her.