Line Ernlund. Journalist. Dækkede i 2006 VM i Tyskland, hvor hun kom i de internationale mediers søgelys.

Min opgave under slutrunden var at følge det engelske landshold. Deres træningslejr lå i Schwarzwald mellem bjerge, idyl og pensionerede velhavere.

Midt i al idyllen fik jeg pludselig et opkald fra min arbejdsgiver om, at jeg var blevet nævnt i News of The World – den avis, som, vi i dag ved, opdigtedenyhedshistorier og generelt havde tvivlsomme arbejdsmetoder.

Lige præcis det anede man jo ikke i 2006, og derfor spredte historien sig om, at vi var tre kvindelige journalister, der havde gjort tilnærmelser til David Beckham, og at vi derfor var blevet boykottet fra den engelske landsholdslejr.

Har man været til en VM-slutrunde, ved man, at det er det rene Fort Knox. Man skal akkrediteres måneder i forvejen, og man kommer aldrig tættere på spillerne end de pressemøder, der i dag sendes direkte i tv.

Jeg slog historien hen som en spøg. Da jeg et par dage efter troppede op til Englands kamp mod Trinidad og Tobago, kunne jeg fornemme, at de andre journalister var overraskede over at se mig. Skriverierne var nemlig taget til, og historien var nået helt til BBC.

Derfor måtte jeg igennem i Go’aften Danmark for at forklare, at det hele var løgn. Til selve kampen dengang i 2006 fandt jeg frem til den journalist fra News of The World, der havde opdigtet historien, men i det øjeblik han så mig, flygtede han simpelthen.

Det kan den dag i dag irritere mig, hvis folk tror, at nyheden var reel. Historien var opspind og faktisk fuldstændig umulig at udføre i den virkelige verden.