Du ligger nummer to med Manchester City Women i den engelske liga efter Chelsea Ladies. Det kan du næppe være tilfreds med?

”Lige nu (medio april, red.) ligger vi á point, men jeg tror, de har en bedre målscore. Jeg er overbevist om, at vi nok skal få indhentet dem.”

Hvad er jeres styrke på holdet?

”Vi er et stærkt hold med mange dynamiske spillere og rutinerede kræfter, som er smarte med bolden.”

Hvad fik dig til at skifte fra fodbold i USA til England?

”Jeg har vundet det amerikanske mesterskab med Portland Thorns, been there, done that. Nu vil jeg gerne prøve noget nyt. Jeg vil gerne spille Champions League, det er noget af det højeste, man kan vinde inden for klubfodbold. Og så vil jeg gerne være tættere på min familie, det er en bonus.”

Nadia Nadim

Nadia Nadim er født i 1988 i Herat i Afghanistan. Da hun var ni, blev hendes far henrettet af Taleban. Nadia flygtede med sin mor og fire søstre ud af landet og endte i Randers. Det var under et ophold i et asylcenter nær Gug syd for Aalborg, at Nadia fik lov til at spille fodbold i den lokale klub. Pigens talent viste sig at være enormt, og resten er historie. I 2017 blev hun amerikansk mester med Portland Thorns, og i 2018 skiftede hun til Manchester City.

Er det anderledes at spille fodbold i England end i USA?

”Ja, helt klart. I den europæiske spillestil bygger man spillet op fra bagkæden, hvor det i USA er mere direkte, fordi man har mange atleter, sprintere og løbere. Fankulturen i USA er vanvittig, det er noget af det fedeste, jeg har oplevet. Vi havde i gennemsnit 18.000 tilskuere med røg og flag og sang. I England har vi typisk 3.000-4.000 tilskuere til vores kampe.”

I forhold til USA, hvor der er et lønloft, er pengene til gengæld større i England?

”Det håber jeg (griner, red.).”

I bogen siger du, at du ikke er bange for at drømme stort, og at du gerne vil være rig. Du er ikke bange for at tale om dine ambitioner …

”Jeg har altid sagt, hvad jeg har på hjerte. Det er også derfor, jeg skriver en bog. Jeg lægger ikke skjul på mine ambitioner, og dem går jeg benhårdt efter.”

Det er ikke altid, man møder sådan et livssyn i Danmark, hvor mange lider af falsk beskedenhed?

”Jeg tror, mange er bange for at tale om deres ambitioner, for hvad så hvis de ikke lykkes, så står man som en fiasko. På en måde kan jeg godt forstå det, men på den anden side er det en trist tankegang. Jeg er ligeglad med, hvad man tænker om mig. Jeg er mig, og sådan vil det altid være.”

Hvor kommer det livssyn fra, tror du?

”Det er dybe spørgsmål (griner, red.). Jeg ved det ikke. Sådan har jeg altid haft det. Jeg har aldrig været bange for at gøre de ting, som gør mig glad, selv om andre synes, det er mærkeligt. Jeg har ét liv, og jeg vil gerne gøre de ting, som gør mig lykkelig.”

Hvad får dig til at udgive en bog?

”Jeg synes, jeg har så meget på hjerte. Interessen for mig og mit liv er vokset. Mange tror, de kender mig, men jeg vil gerne vise, hvem jeg er som person. Og jeg vil gerne fortælle, at selv om livet nogle gange er hårdt, er det ikke ensbetydende med, at man skal lægge sig ned og give op.”

Hvad er din måde at tackle modgang?

”At tro på mine drømme. Det er ikke altid nemt, fordi du kan være omgivet af mennesker, som vil have, du laver noget andet. Men jeg har altid vidst, at jeg ville spille fodbold. Det er det, jeg skal, fordi det er mig, og hvis jeg ikke får lov til det, så mister jeg mig selv. Jeg har haft mål, siden jeg var lille, og jeg har knoklet for dem.” 

’Nadia Nadim – min historie’ er skrevet i samarbejde med Miriam Zesler og udkommer 13. juni på Politikens Forlag.

LÆS MERE: ”En rigtig mand tager sine nederlag med hagen oppe og brystet fremme”

LÆS MERE: Klar til VM: 7 moderigtige fodboldtrøjer

LÆS MERE: Har Zlatan Ibrahimovic solgt ud for at komme til VM?