Hvorfor er Caroline ikke kommet langt ved Australian Open de sidste mange år?

”Det er altid svært i begyndelsen af året for Caroline. Hun er en spiller, som skal bruge en del kampe for at finde sit spil og spille sig varm. Hun er ikke som Serena Williams og andre powerspillere, der bare kan smadre bolden forbi modstanderen og leve på serven uanset formen. Caroline er nødt til at føle, hun har et godt træf på bolden og kan få sendt mange bolde tilbage. Samtidig har hun det svært, hvis det er ekstremt varmt, som det jo kan blive i Australien i januar. Varmen kan give hende problemer.”

Siden 2013 er hun ikke kommet længere end fjerde runde. Har der været tale om en forbandelse?

”Nej, det synes jeg ikke. Hun var i en enkelt semifinale i 2011 og i en kvartfinale i 2012. Hun har haft to-tre svipsere ved Australian Open i karrieren, men ellers har hun præsteret på et okay niveau. Det er mere ved Wimbledon, man kan snakke om en egentlig forbandelse, fordi fjerde runde har været endestationen så mange gange.”

Hvorfor kan hun komme langt i turneringen denne gang?

”Sejren i sæsonfinalen i Singapore har givet hende ekstra selvtillid og et overtag på flere af modstanderne. Det kan presse dem og blive en fordel. I 2017 var hun den, der vandt flest sejre over top-10-spillere. Havde hun bare vundet én til, var hun sluttet som nummer ét på verdensranglisten. Jeg siger ikke, hun vinder Australian Open, men hun møder ind til turneringen med en større selvtillid end nogensinde før.”

Australian Open

Australian Open har eksisteret siden 1905 og er den første Grand Slam i tennisåret. I 2018 afvikles Australian Open mellem 15. og 28. januar.

Hvem er favoritter?

”Der er mange om buddet, og vel sagtens otte spillere kan vinde. Udover Caroline er der spillere som Simona Halep, Karolina Pliskova, Venus Williams, og så er det spændende at se, hvordan Serena Williams kommer tilbage efter at have født. Caroline skal helst undgå så mange powerspillere som muligt på sin vej, for de har et højere topniveau end hende, hvis de rammer dagen.”

Hvordan har Caroline fundet tilbage til verdenstoppen?

”Spillemæssigt er hun blevet bedre til at returnere, og det går ud over de bedste spillere. Hun er begyndt at serve klogere, så hun kommer i bedre positioner på førstebolden og kan tage teten i duellerne. Forhånden er også blevet mere afgørende. Men det vigtigste har været, at hun har holdt sig skadesfri. De tre foregående år var problematiske med skader i ryggen, knæet, anklen og hånden. Tunge skader, som kostede hende meget. Men nu er hun tilbage på det niveau, hun havde for fem år siden.”

Hvordan påvirkede alle skaderne og de manglende resultater hende mentalt?

”Det var hårdt for hende, og jeg kunne se, at hun mistede noget selvtillid. Men vi skal huske på, at hun stadig ikke sluttede uden for top-20 i de år, så det var ikke katastrofalt ringe. Vi havde nok alle for høje forventninger til hende.”

Patrik Wozniacki

Patrik Wozniacki
31 år, arbejder som tenniskommentator på TV 2 Sport. Han har tidligere spillet fodbold i FC Nordsjælland, AB og Brønshøj BK.

Hvad er det bedste ved Australian Open?

”Turneringen er mere uhøjtidelig og åben. Tilskuerne får lov til at skråle og synge mere, hvilket giver en festlig stemning, som ikke er der ved de andre Grand Slams. Samtidig er det også muligt for tilskuerne at komme helt tæt på spillerne og se dem træne. Det er ret unikt.”

Har Danmark nogen talenter på vej, der kan tage over efter Caroline?

”14-årige Clara Tauson, der er niece til Michael Tauson (tidl. professionel tennisspiller, red.), ser rigtig spændende ud og har lige vundet en turnering på seniorplan for første gang. Hos drengene har vi Holger Rune, der også er 14 år og virker ekstremt fokuseret. Men vejen til toppen er stadig lang, og vi skal være glade og tilfredse, hvis de en dag kommer i top-100. Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke, at vi i min levealder igen kommer til at opleve en dansker, der kommer i top-10."

LÆS OGSÅ: Nikolaj Jacobsen: "Jeg bliver rasende, hvis spillerne ikke leverer deres bedste”

LÆS OGSÅ: Danmarks UFC-håb: "Min ambition er at gå over i historien"

LÆS OGSÅ: Tre danskere er kåret blandt verdens 100 bedste fodboldspillere