Fodbold rødt kort
Foto: Getty Images

Fodbold rødt kort

Svensk fodboldspiller udvist for at lette en vind under en kamp

Dommeren har altid det sidste ord.

Der findes et utal af usportslige opførsler på en fodboldbane, der kan føre til en udvisning. Men det her nok mest en af de mest bizarre og i den lette ende.

Da den 25-årige svenske back Adam Lindin Ljungkvist fornylig blev udvist i en kamp mellem hans klub Pershagen SK og Järna SK, skete det, fordi dommeren mente, at Adam Lindin Ljungkvist bevidst havde provokeret sin modspiller.

Provokationen kom i form af en højlydt prut, hvor bizart det end lyder.

Dommeren Dany Kako bekræftede efter kampen, at han havde givet Adam Lindin Ljungkvist sit andet gule kort i kampens overtid, og dermed en udvisning, for at lette en vind.

"Jeg opfattede det som bevidst provokation mod en modspiller. Han gjorde det med vilje, og det var en var upassende opførsel. Derfor modtog han et gult kort," har dommeren forklaret til Länstidningen Södertälje.

Han understregede, med et smil på læben, at det ikke i sig selv udløser et gult kort at prutte på banen, men at han altså skønnede, at handlingen var bevidst, og derfor måtte takseres til et gult kort. 

Adam Lindin Ljungkvist selv var helt uforstående over for udvisningen, forklarer han:

"Jeg havde dårlig mave, så jeg gav bare give slip. Herefter blev jeg udvist. Jeg var chokeret. Det er det mærkeligste, jeg nogensinde har oplevet på en fodboldbane," siger den 25-årige Adam Lindin Ljungkvist til Länstidningen Södertälje.

Til Aftonbladet uddyber Adam Lindin Ljungkvist:

"Jeg kan kun formode, at dommeren antog, at jeg gjorde det bevist. At provokere nogen med en prut er ikke særlig smart eller normalt, så det er noget vrøvl - jeg lettede bare en vind og fik et rødt kort."

"Det var en dårlig beslutning af dommeren. Men nu griner jeg bare af det. Der er ingen andre, der har hørt om nogen, der er blevet smidt ud for at prutte."

Kampen i 7. division endte i øvrigt med et nederlag på 2-5 til Pershagen SK.

LÆS OGSÅ: Hør Island-kommentatorens højlydte euforiske jubel efter overtidssejr

LÆS OGSÅ: Cristiano Ronaldo afviser journalist og smider hans mikrofon i en sø

LÆS OGSÅ: Jesper Grønkjær: "Det mål, der har betydet mest i min karriere" 

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold