Den tyske fodboldspiller Thomas Hitzlsperger har netop offentliggjort, at han er homoseksuel.

Thomas Hitzlsperger, der har været på det tyske landshold samt spillet for blandt andre Aston Villa, VfB Stuttgart og Everton, har til den tyske udgave af magasinet Time fortalt åbent om sin seksualitet.

Det sker efter han indstillede sin professionelle karriere i efteråret 2013 efter et langt skadesforløb. I interviewet forklarer han, at han synes tidspunktet for udmeldingen var fint, nu han ikke længere var aktiv spiller.

LÆS OGSÅ Nicklas Bendtner: Fra skurk til helt

Hitzlsperger opfordrer andre homoseksuelle fodboldspillere til også at springe ud offentligt og bemærker, at homoseksualitet har svære vilkår i moderne fodbold:

"Det (at være fodboldspiller, red.) passer ikke til den stereotype opfattelse, mange har af homoseksuelle. At bøsser er 'sissies'. Kamp, passion og vilje til at vinde er uløseligt forbundet sport. Det passer ikke sammen med klicheen at homoseksuelle er bløde mænd."

LÆS OGSÅ Se målene: Historisk danskerdag i Premier League

Thomas Hitzlsperger fortæller i interviewet, at han ikke kender til andre Bundesliga-spillere, der er åbent homoseksuelle. Han forklarer, at det har været en lang og svær proces at erklære sig homoseksuel, men opfordrer andre ligesindede til også at stå frem.

"Homoseksualitet bliver ganske enkelt ignoreret i fodbold. Det vil jeg gerne være med til at ændre," fortæller Hitzlsperger.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman