OnePlus 7 Pro
Foto: PR Selfie-kameraet glider automatisk op og ned i toppen.

Kan OnePlus 7 Pro konkurrere med smartphone-mastodonterne?

OnePlus 7 Pro kan beskrives med ét ord: smooth!

Det begynder med formen, for med blødt buet glas både for og bag er den store mobil faretruende glat i hånden. Fronten har hverken hjemknap eller udskæring til kameraet, for den lynhurtige fingersensor er gemt bag glasset, og selfiekameraet sidder på en motoriseret slæde, som glider op, når der er brug for det. Det lyder sårbart, men hvis man taber telefonen, trækker den automatisk kameraet ind. Her er ingen officiel IP-rating, men YouTube-eksperimenter tyder på, at mobilen i praksis er vandtæt.

En smart OnePlus-specialitet er den lille skydeknap, der skifter mellem lydløs, vibration og lyd, uden at man behøver hive mobilen op af lommen. Nogle vil savne et hovedtelefonstik, men til gengæld får vi frontvendte højttalere i stereo.

Den 6,67 tommer store OLED-skærm er knivskarp (516 ppi), og billedets opdatering er skruet op til 90 hz mod de sædvanlige 60. Igen: Smoooth! Skærmen scroller helt uden ryk, og uden at teksten mister skarphed. Fornemmelsen er ekstremt flydende og responsiv – ikke mindst i spil.

Generelt er teknikken i top med ottekernet processor og helt op til 12 GB RAM. Det bidrager også til hastigheden, at Android her er meget tæt på den ’rene’ udgave. Mobilen fås med 128 eller 256 GB lager, som ikke kan udvides. Til gengæld sluger den to SIM-kort. Batteriets levetid er på det jævne, og her er ingen trådløs opladning, men mobilen kan lynoplades til halv kapacitet på blot 20 minutter.

Det primære kamera med 48 megapixel (f /1.6) bakkes op af en telelinse med 8 megapixel (f /2.4) – begge med optisk stabilisering. Her er også en ultravidvinkel med 16 megapixel (f/2.2), som dog ikke kan udnyttes til video (op til 4K). Billedkvaliteten er glimrende, men ikke helt på højde med de allerbedste konkurrenter, især ikke i mørke.

Til gengæld finder du næppe nogen mobil, der opleves lige så kvik og letflydende som denne suveræne smoothie af en smartphone.

OnePlus 7 Pro fra 5399 kr. www.oneplus.com/dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Teknologi